5 Ağustos 2012

Battleship


boş beleş bir film, baya bir vakit öldürme niyeti lazım. devamlı aksiyon, böyle kıl payı kurtulma ya da kıl payı başarma geyiği 2012 diye filmi hatırlatıyor ki inanılmaz bayıyor idi zamanla. görüntüler, animasyonlar falan iyi ama gerisi kötü. senaryo götüm gibi, oyunculuklar ezberden yazılmış, bokum gibi. bilim kurgu olması üzücü tabi böyle filmlerin. film bildiğin amerikan donanmasına ithaf edilmiş, bir onlar beğenir herhalde. emekli subaylarını bile onure ediyorlar o derece yani. amerikalı olsaydım bile sıkılırdım lan bu filmde bu ne!

hehe bu suratı bir yerden tanıyorum diyordum. rihannaymış la, filmde oynatmışlar. yakışmış aslında. diğerlerinden pek farkı yok. neyse true blood'dan Alexander Skarsgård, john carter'dan Taylor Kitsch bir de ally mcbeal'den Peter MacNicol var kadroda. 

--- spoiler ---

.bir mümayiş devamlı takılmaca koşturmaca bir oraya bir buaraya, 70 yıllık gemi ile dünyaları aşmış gelmiş uzaylılara kafa tutmaca falan yok artık daha neler arkadaş diyorsun.

.bir kere sinyal ya da güçlendirilmiş sinyal nedir ? ışıktan hızlı mı gidiyor yani? zaten radyo sinyali gidiyor her yere, böyle açıklamalar yok. en başta güzel şeyler olacak gibi bir atraksiyon, dünyaya benzer bir gezegen bulduk sinyal yolladık o kadar yani.

.sonra bizim oğlanlar askerlik, futbol karşılaşmaları ne alakaysa öyle saçma sapan on tane şey olduktan sonra da dünyayı kurtarıyor bizim eleman savaş sanatları ile böyle de süper bir insan gerçekten. gözlerim yaşardı.

--- spoiler ---