19 Mart 2013

The Front Line


esas adamımız zencimizin değişik bir delici bakışı var. bir filmde daha gördüydüm, irlandalılar mı oynatıyor bunu bilemedim, belki ingilizler de olabilir. fena bir film değil, sonunu biraz fazla zorlamışlar. daha makul bir şekilde aynı sonu yapsalar daha iyi olurmuş. hafiften mesajları da var, bir dönem bu afrikadaki savaşan tipler üzerine çok laf olurdu ya şimdi birbirlerini yiyip bitirdiler herhalde ses seda çıkmıyor.

--- spoiler ---

.konuyu ucundan söylemiş bulunduk. kongodaki savaştan, kıyımdan herhalde irlandaya sığınan bir tip var. daha sonra bir hanım ve çocuk tipi de ekleniyor. ilkin bunlar aile gibi davranıyorlar ve kısa dönem işler yolunda gider gibi oluyor ama burada da belalar peşini bırakmıyor.

.güvenlik görevlisi olarak çalıştığı bankayı soymak için dışardan belalı bir tip buna şantaj yapıyor, sonradan öğrendiğimiz üzere bin bir hengameden kurtardığı kadın ve çocuğu bu sefer bunların elinden kurtarmak zorunda kalıyor. çok esaslı bir abimiz olduğundan da bundan şüphe etmiyor tabi.

.rahip imiş, elini kana bulamış allahını kitabını kaybetmiş. böylesine bir adam. kongodaki kıyımı engellemeye çalışmış ama olmamış, bunu bağlayıp gözünün önünde herkesi öldürmüşler. öldürmeyen allah öldürmemiş ve kalanlarda bu şekil kalmış.

.neyse işte olaylar gelişir, diğer tarafta sığınma hakkı tanıyan kurumda ensesindedir. filmin sonuna kadar bu elemanın iyi mi? yoksa kötü mü? olduğunu çözemezler. en son kilise sahnesinde çözerler ama geç olur, adam gidip kiliseye kan kaybede ede ölür, ha kasten yapmış gibi göstermişler artık yaşamak istememiş gibi bir hava katmışlar ama en son vedası falan bununla pek uyumlu olmamış. çatışmada çocuğu kurtarırken ölse daha manidar olurmuş. böyle son sahnesi için göstere göstere öldürmüşler adamı.

--- spoiler ---