17 Ekim 2012

One Life


bbc'nin life serisi var idi. o 2009 yılında yapılmış bu 2011, bir iki hatırlayamadığım haricinde tüm görüntüler aynı ondan alınmış. "süper yavaş" çekim olayını almamışlar bir de tabi david amca yok. 11 bölümlük belgesel serisini bir buçuk saatlik filme kısaltmışlar gibi olmuş. özet ve daha sade görüntü için belki izlenir ama asıl life izlenmeli bunun yerine. life üstüne izlenir mi? vakit kaybı gibi ama yine de unutulan bir sürü acayip şeyi tekrar hatırlatmak gibi oluyor. ha 11 bölüm ne izleyeceğim deniyorsa bu izlenebilir. o zaman fena değil.

--- spoiler ---

.ilk foklarla başlatıyorlar, denk gelirse resimlerini toparlamak lazım iyice. o kısımları life  serisinden hatırlamıyorum ama muhtemelen unutmuşumdur. baya oldu çünkü, güzel fok görüntüleri mevcut ilk açılışta.

.sonra yavrularını sırtında taşıyan kurbağadan, kraliyet ailesi olan maymunların sıcak suda ısındığı ama tebasının soğuklarda titrediği görüntülere falan geçiyor gidiyor öyle işte. dağ keçileri, yavru dağ keçisinin kaçışı falan da acayip, çılgınca.

.kemikleri kırıp yutan bir kuş var, o da değişik bir canlı. bütün kemiği yuttuğunu unutmuşum o da ilginç geldi tekrardan. komodo ejderi ile ilgili olayları hatırlıyordum. daha kötü çekmişler, hızlı gelmişler tabi haliyle.

.fil yavrusu olayı da daha farklıydı sanki ama bu belgeselden de anlaşılıyor tabi durum. uçan balıklar her türlü acayip zaten. öyle canlı mı olur a...? nasıl iştir insan şaşırıyor. en son da kambur balinalar ile bitirdiler. öyle işte.

--- spoiler ---