11 Eylül 2012

Grave Encounters


fena değil, ortamına göre korkutur baya. pek bir soru cevaplamadan gelip geçiyor öyle ama gere gere bitiyor öyle film. tabi bu da filme göre iyi bir şey demek. tek kamera ile çekim yapılan bir başka film kendileri, bunun da listesini yapayım bari neyse. filmin ortalarında müzik dinliyor ekip, sadece o kadar müzik var koca filmde, o da ilginç ama gerçekçilik için yapmışlar bu muhabbeti, fena olmamış. kafa göz kalmıyor tabi bu sallanan kameraları takip etmek yüzünden. izlenir ama yine de. can sıkıntısına iyi gelir.

--- spoiler ---

.hayalet hikayelerinin belgesel kanallarında ya da normal kanallardaki çekim yapan bir ekibe benzettim. belki bir yerlerden esinlenmişlerdir. tabi hikayeleri uydurdukları dalga geçtikleri hatta para ile hayalet gördüm dedirttikleri gibi giriş kısmı var ki, aslında sonraki olayları baya pekiştiriyor bu mesele.

.ardından olaylar ufak ufak başlıyor tabi tahmin edileceği gibi, ilk pencere hareket ediyor sonra kızın saçı ile oynuyorlar falan belki ondan önce bir şeyler de vardı neyse işte çekim ekibi altına sıçmaya başlıyor yavaştan.

.sonra gizli kameraları kuran eleman, tekrar sökmeye gidiyor tek başına ! hehe korku filminde olduğunu bilse yapmaz herhalde bunu ya neyse işte. gidiyor ve kayıplara karışıyor.

.kalanlar da bir sürü şeyle karşılaşıyor iyice altına ediyor. banyoda mı ne arkası dönük kadın gözler, surat makyaj sonra efektler falan iyi baya. korkutuyor insanı, löpür löpür altlarına sıçıyorlar. derken medyum arkadaşa cin çarpıyor hehe, neyse o ölüyor herhalde.

.ardından zenci arkadaşımız kendini kesen küçük kızın küvetinde boğulup yok oluyor, sonra hatun kişisi kan kusaraktan yamuluyor ve dumanlar onu alıp götürüyor. bizim lider eleman, yapımcımız ve sunucumuz sona kalıyor ve en kötü işleri yaptıkları kısımda doktor ve ekibini ameliyat halinde görür iken yanlarına gidiyor ve kafayı sıyırıp ve ardından ölüp (herhalde) filmi bitiriyorlar. 

.görüldüğü gibi pek bir açıklama yok, hayaletli ev, akıl hastanesi, daha önceden içerde bir sürü iş olmuş. bir sürü masumun canı yanmış hem. hem de masumlardan ziyade hala doktor dahil (ki doktoru da öldürmüşlerdi bu arada) hepsi hayalet olmuş öyle devam ediyorlar işlerine. böyle de bir son ile bitiyor işte.

--- spoiler ---