17 Aralık 2014

The Equalizer


görüntüleri ve müzikleri hoş ama başlangıcı ve sonu çok belli bir film olmuş. esas adamın tüm dünyayı dövdüğü filmlerden. böyle filmleri seviyorum, hele süper kahraman edasıyla ortalıklarda takılmasını izlemek de keyifli ama bir yere kadar bu keyif sürüyor. iki saatten sonra biraz sıkabiliyor. filmin gelişme kısmı da iyidi ama son kısımlarda sıkıldım. rus mafyası ve rusları döven amerikalı muhabbeti de biraz klişe idi. kaç tane böyle izledik bilmiyorum. güncel siyasete göndermeli falan mı olmuş nedir? anlamadım. ha mafya mafyadır, hep de mafyaya dalıyor abiler ama ne bileyim yine de rus mafyası özenle seçilmiş gibi geldi.

--- spoiler ---

.abimizin süper gözlem gücü ve zaman takıntısı kayda değer özellikler idi. sırf bu çekimleri bile filme güzel hava katmış. sakin ve dengeli bir tip. titiz ve bir sürü takıntısı var. işlerini düzen içinde halletmesini seviyor.

.hepsi iyi güzel ama silah kullanmama olayına bir açıklama getirseler iyi idi. neden mağaza gereçleri ile indirdi psikopatları mesela? üstelik madem plan yapıyorsun silahları da tedarik edebilirsin değil mi? hep spontane mi yani?

.tamam çevresindeki aletlerle oynarak mevzuya dalması güzel oluyor ama adamlar otomatik tüfeklerle gelip de üstlerine sıkmaya başladıklarında yok artık diyor insan. neyse bir iki kurşun yarası, bir sıyrık falan aldı ama öyle pek de zorlandığı söylenemez.

.tek başına koca rus mafyasını devirdi, teklemeden halletti nerdeyse. eski hikayesini de çok anlayamadım. karısı ölmüş de bu yanında mı değilmiş? gizli görevdeyken görevi yüzünden karısı mı ölmüş? ne olduğunu net açıklamadılar.

.neyse işte bu kapsamda sevgili denzel abi her gece kitap okuyup bir şeyler içtiği mekandaki hayat kadını (kick-ass hatunu diyelim) üzerinden bir olay geliştirmişler. neden bu kız için bu kadar derde girdiğini açıklamıyor ama sırf buna kötü davranıyorlar diye olaylara dalıyor ve sonunda mafyayı bitiriyor. öyle çılgın bir abimiz işte.

.ilk dalış sahnesi pek güzeldi, zaten tanışma faslı gibi neyin geldiğini bilmiyoruz. ilk kızın özgürlüğü için para teklif ediyorlar. buna gülüyorlar falan derken hop kameralar dönüyor, dikkatler dağılıyor. yavaş çekimler falan derken saniyesinde işlerini bitiriyor.

.bu süper abimize, süper bir kötü de getirelim demişler ama adamın pek bir süperliğini de göremedik. çivi tabancası ile avlanması iyidi ama detaylara dikkat etmesi ve sosyopatlığı haricinde bir numarası da yoktu.

--- spoiler ---