10 Şubat 2013

The League of Extraordinary Gentlemen


filmin pek bir numarası yok, çeşit çeşit kahraman, süper güç ve eski fantastik hikayelerin karışımı, dünya savaşı meselesi ve üstüne komplolu bir senaryo falan derken film bitiyor. hareketli devam etse de sonuna doğru iyice bayıyor. görüntülerin büyük kısmında aksaklık var, teknik imkanlar yeterli gelememiş gibi. çok yeni bir film değil ama abartı çekilememiş sahneler göze batıyor idi. can sıkıntısına fantastik bir film istenirse belki işe yarayabilir, fazlası yok malesef.

--- spoiler ---

.moriaty sherlock'un ezeli düşmanı suç dehası falan muhabbetini bile taşımışlar ama diğer kahramanlar uymuyor tabi. bir de hepsini anladım da amerikan gizli servisi ne oluyor lan dedim? avcı arkadaşımız eski toprak ingilizleri temsil ediyor, sonunda bayrağı genç amerikalı arkadaşımıza bırakıyor. vay a... mesajlara gel. bu arada kendisi nikita'dan maykıl bey.

.bir ekip oluşturalım kötüleri yenelim muhabbeti yeni değil ve hep niyeyse insanın ilgisini çekiyor. bir elemanın karate öğrenmesi sahneleri gibi. tanışma ve gelişim faslı bu yüzden sıkıntısız geçiyor benim için ama sonuç bölümünde bayıyor işte çünkü hafiftan saçmalıyorlar  artık.

.mesela arabadan atlama sahneleri var sinirlerimi gerdi. adamlar son sürat giden arabadan iki ayak üstüne atlıyorlar. hadi ölümsüz arkadaşa tamam dedik de mr q ya ne oluyor? normal bildiğin insan değil mi? afrika topraklarında ölmeyecek bir insan. götürüp gömüyorlar ölmüyor işte o kadar. avcı ve nişancı, kedi gibi adam. ha belki ordan bağlayabiliriz bak. kaplanım falan diyordu. ondan iki ayağa düşüyordur. pardon ağabey.

.neyse öyle işte kötüler hep bir adım önde tongaya düşürür ama son gülen iyi güler şeklinde bir senaryosu var. hepsinden örnek toplayıp süper özellikte yeni ordular insanlar üretme planı yapıyor kötücül deha moriaty nerdeyse başaracakken amerikalı arkadaş sekizyüz metreden mıhlıyor ve konu kapanıyor.

--- spoiler ---