3 Ekim 2012

Centurion


film fena değil, eski çağlarda geçen kaçmalı kovalamacalı bir film istenirse, ihtiyacı karşılar. mekanlar, tipler müzikler falan hepsi yerli yerinde. senaryomuz biraz seri üretim gibi ama yine de yapacak bir şey yok. bir sürü tanıdık tip var, game of thrones'dan 300 filminden bir sürü yerden tip var. tipler için bile izlenir yani.

--- spoiler ---

.baştan sona kaçma hikayesi aslında, ilk bizim yüzbaşı karda koştururken başlıyor. iki hafta öncesine dönüyor yerlilere yine yakalanma hikayesi ama küçük hikaye. neyse bu kaçarken daha büyük bir 9. lejyon mudur nedir o ve karizmatik genarali tekrar cepheye sürülüyor.

.baskın yapsınlar, savaşı tersine çevirsinler falan diye baştaki entikacı vali tarafından yollanıyorlar. rehber olarak seçtikleri hatun da intikamcı çılgın bir karı imiş. bunları satıyor, 3 bin kişiden 3 kişiye iniyorlar. 

.ve kaçış devam ediyor. ha niye dönüp generali kurtarmaya çalışıyorlar dersen tamam ama o demiri nasıl kesemiyorsunuz lan diye sorarlar adama. garip tabi, general ile kaçsalar daha hoş olurdu sanki ama ordada veledi öldürüyor eleman bunların kelle avı başlıyor falan. yine olurdu aslında bu ama neyse işte.

.gel zaman git zaman kaçıyorlar, uçbeylerinden küçük bir kalede kozlarını paylaşıyorlar. ava giden avlanır hesabı ölüyor ekip, sonra geri çekildiklerini öğreniyorlar birliklerin. birliklere gidiyorlar. koşar atla son kalan elemanı okla vuruyorlar niyeyse, koşarak gelen vurulur gibi bir şey mi var? bu eleman mı bilmiyor, saçma sapan iş işte neyse.

.zaten cadı ile karşılaşıp bu yüzbaşıya o bakışları attıktan sonra tek kişi kalacağı ve o karıya döneceği belli oluyor. kalan bir çocuk katili, bir veteran asker de bok yoluna ölüyor. çocuk katilini teslim falan edecekti ya neyse öldürüyor öyle işte bunu tehdit etti diye.

.romalı ağır abiler, kalan son askerciğimizi de öldürelim olayları örtbas edelim duyulmasın diyor. iki lokma boğazından geçmeden saldırıyorlar buna falan, hehe bir adamı öldüremeyen adamlar neyse işte kaçacağı belliydi zaten. cadıya geri dönüyor ve boy boy çocukları oluyor gari. öyle de bitiyor işte.

--- spoiler ---