28 Ekim 2014

Su-sang-han geu-nyeo


filme eh işte diyorum, güney koreli abiler pek güldürmedi ama öyle hoş bir havası var filmin. sonunu da pek beğenmedim, keşke daha güzel bir son yapsalarmış. girişi ve gelişmesi sondan çok daha iyi durumda. müzik filmi olarak da pek yeterli bulmadım. fantastik de demişler ama öyle pek bir açıklaması olmayan garip bir olay oluyor sadece o kadar. esas hatun en başarılısı olmuş, esas hatun rolünü paylaşan iki tip de iyi ama genci daha iyi sanki. güney korelerden şöyle eğlencelik bir şeyler olsun denirse işe yarayabilir. pek de bir şey beklememek lazım filmden. ben özellikle müzik filmidir diye merak ettiydim, o açıdan hiç bulaşmasak daha iyi olacakmış.

--- spoiler ---

.hele finaldeki müziği en vasat müziği idi. ilk karşılaşma müziği ya da diğerleri hatta ninni bile bu son müzikten daha iyiceydi. finali toptan batırdılar yani, sırf senaryo olarak değil müzik olarak da...

.müzik filminden beklenti olarak en azından müzik yapım aşaması ya da şöhret aşamalarını daha güzelce işlemelerini beklerdim. paldır küldür popüler oldular tipler. bir tane yapımcının uzaktan şarkıyı duyması yetiyormuş demek. tamam kızcağız güzel söylüyor da hiç de başk bir şey olmuyor.

.sona geliş açısından trafikte kalıyor, bisiklete atlıyor yetişmek için ve otobüs çarpıyor. kan gerekiyor, allahın işine bak ki hastanede kan yokmuş, anne kadın da diyor nasıl hastane burası nasıl kan olmaz diye, kendilerine gönderme yapıyorlar orada tabi. neyse bizim nine kanını veriyor ve eskiye dönüyor.

.tamam genç kalmasını beklemezdik de daha iyi bir şekilde kan vermesini tasarlayabilirlerdi. üstelik oğlu bir şeyler zırvalıyor da ne diyor ben anlamadım. en duygusal sahnelerdi sanırım ama iyice sıkıldığımdan dolayı pek içine giremedim. hani hayatı yeniden yaşa diyor, annesi de yaşasam da böyle yapardım diyor ve kan veriyor. yani kan vermemesi için mi diyor bunları? hani öyleyse beklettiğinin anlamı var da eğer öyle değilse oğlunun hayatını boşa riske ediyor. iki dakika dram yapacağız diye boyalı saçlı oğlanı harcayacaklardı.

.bunlar haricinde esas kızımız pek tatlılar idi. genç oldukları vakit insan yaşlı tipi içinde görebiliyordu. bu açıdan pek güzel oynamış ama ne bileyim dillerinde mi problem var nedir espiriler de kavga eder gibi devamlı bir bağır çağır insanda kafa bırakmıyorlar. güzel tondan espiri duyamadık hiç hehe.

.filmin konusuna da değinelim biraz, yaşlıları sevelim tadında bir film gibi olmuş. ebeveyn ve aile güzellemesi de denebilir. aksi yaşlıdan gizemli bir daima genç kalın fotoğrafçısından gençliğe geçiş oradan da maceralara atılma ama sonunda yine eski hayatına dönüş ve kabulleniş ile bitiyor. sonunda adam da genç kalınca hemen kan vermeye gidelim dedi. birbirlerini seviyorlarsa yaş olayı tabi bir garip oluyor, motorla alım sahnelerini kasıtlı yapmışlar bu yüzden. eh işte komik sayılabilir zorlarsak eğer...

.ilk sokak konserlerinde ortamda olmayan enstrüman sesi duyuyorduk mesela. bu tür şeylere dikkat etmemişler. son kısımda gitaristleri hastanede ama anında yerini doldurmuşlar. böyle ufak tefek bir sürü şey oluyordu. 

--- spoiler ---