27 Eylül 2013

Safety Not Guaranteed


filmi beğendim, hoş imiş. tabi romantik filmlerdeki o herkesin çift olduğu muhabbetlerden var ama diğer hoşluklar karşısında bunlar pek rahatsız etmedi bu sefer. karakterler ve tipleri de hoş idi. arızalı tip olması zaten filme değer katıyor, bilim kurgu filmi değil ama o inanma eşiği insanın hoşuna gidiyor. müzikleri de pek hoş idi. bir buçuk saati hoşça geçirtti diyebiliriz. ha komedi niyetine pek giden bir tarafı yok, komik pek bir yeri de yok idi ama hoşlukları vardı.

--- spoiler ---

.esas sorun bu arızalı adam ile arızalı kız arasındaki yaş farkı olmalıydı belki de, hiç girmediler o mevzulara. ilk kızı etkilemek için yalan uydurmuş gibi gösterdiler. oha bu adam akıl hastası lan derken de geçmişe yolculuk ettiler. akıl hastası çıksa o kadar beğenmezdim ama saçma sapan da olsa adamın gerçekten zaman makinası yapabilmiş olmasına sevindim niyeyse.

.hayatı boyunca dalga geçilmiş, ezilmiş tip. ezilenlerin yanındayım hehe. bu vurguları iyi yapmışlar, kulak olayını falan nasıl nerden sokuşturdular bilmiyorum ama o da garip idi. adamın her türlü arızası mevcut. paranoyası, takıntıları, yalanı dolanı. hatta belki gerçek bile sanıyordur ama günün sonunda bir şeyler başarıyor.

.kız yalanlar yüzünden olayları iptal etmeye gitmişti aslında ya neden umursamadı? gerçekten başardığını düşününce işler değişti gibi oldu. bu da pek romantik değil ama en azından anca berabar kanca beraber olayı iyi idi.

.hayatını yaşayan çılgın orta yaşlı abimiz ve milli yaptığı bilgisayar kurdu hintlimiz de fena değiller idi. bu abimiz ilk çakıcı timden biri olarak eski sevgilisine yanaşıyor. kadın bunu yemekleriyle falan kendine bağladıktan sonra yüzüstü bırakıyor ya onun hikayesi de öyle kaldı. hani ava giden avlanır hesabı bıraktılar o kısmı. öyle işte...

--- spoiler ---