5 Şubat 2013

The Time Traveler's Wife


romantik film diye izlemeyi erteliyordum ama film güzelmiş, yani türü dahilinde fazladan soru sormadan izlenirse keyif alınabiliyor. neden şöyle neden böyle demeden, zamanda yolculuk eden bir adamın hayatını görüyoruz yani. bu bakımdan sonu da fena değil gibi gibi, ama işte neden şöyle neden böyle demeyi kesemiyoruz. keşke kesmeyi sağlayan bir şeyler de söyleyebilselermiş.

--- spoiler ---

.hemen diyeyim, küçük kızı dedi ki, ben istediğim zamana gidip gelebiliyorum. kontrol edebiliyorum dedi. lan o halde neden geçmişe gidip babasına yerde kal falan demedi? en basitinden yani, hadi yerde kalmayı geç büyükbabasına gidip ava çıkmamasını da söyleyebilirdi ne bileyim. bir şekilde engelleyebilirdi. hadi adam kontrol edemiyor ve geçmişi engelleyemiyor ama kız yapabilirdi.

.film kaderle hiç oynamak istememiş, baştan kabul etmiş bir kere. tamam ama işte kızı hem güvende tutmak için kontrol edebiliyor özelliği eklemişler hem de adam boşu boşuna öldü. ayağa kalkmasa ölmeyecek idi yani.

.ama işin aslı, kendi ölümünü kendi gözünden görmek, vedalaşma sahneleri, hayatı yaşamak bir de tabi neden hep o mekana gidiyor çünkü öldüğü yer falan gibi şeyleri tamamlamak için böyle yapmışlar. bu kadar şeyi birlikte düşününce hak vermeye çalışıyorum işte ne yapayım.

.bir de ulan gözleri önünde adam zamanda yolculuk yapıyor, kaç kişi biliyor kim bilir ama kimse başkasına bir şey demiyor ve dünyanın bundan haberi yok hehe imkansız yani. bu kısmı da diğer mevzular için kesmişler bariz.

.söylemeden olmaz, hem kaderi değiştirmek istememişler hem de gidip sayısaldan 5 milyon gaymeyi cukka ediyor, bazı kötü yönleri varmış da güzelliklerinden de yararlanır imiş. yok daha neler arkadaş. neyse diğer kısma uymadığı için böyle yapmışlar herhalde.

--- spoiler ---