29 Mayıs 2015

Kingsman: The Secret Service


bereketli film aslında her şeyden katmışlar. o yüzden izlenir gibi duruyor. macerasıdır, aksiyonudur derken komedisi geri planda kalmış ama biz gerçek film yapmıyoruz da filmler üstü film yapıyoruz edasını korumak istemişler gibi geldi bana. göndermelerden çıkardığım buydu. eski ajan filmleridir, şimdi normalde kötüler bunları der gibi laflardır hep buna işaret ediyordu. filmin gelişme kısmı yetersizdi sanki, esas kötü karakterinin mantıksız işleri de oluyordu. bunları süper müzikler ile kapatmışlar. olaylara uygun pek tatlı müzik basmışlar. ingiliz abiler müzik basmaktan anlıyor, hele hele kilise sahnesinde olay artık tavan yaptı. öyle sahneler için bile izlenir bu film.

--- spoiler ---

.dünyanın sonunu getirme muhabbetini de çok yapıyor bu ingiliz abiler ama bildiğin insan popülasyonuna müdahale etme hikayesi ile yapıyorlar devamlı. bu filmde de aynı şey vardı. samuel abimiz para babası olarak iklim değişikliğinden yola çıkarak insanların virüs olduğuna kanaat getirmiş ve dünyayı temizlemek istemiş. aslında hakkı var bir virüs bir insan çevresel koşullara bağlı olmadan çoğalıyor da çoğalıyor.

.neyse esa kötümüz böyleyken esas iyi abilerimiz tam iyi olmamakla birlikte gizli servislerin de gizlisi bir terzilik gizli servisi tadında bir şeymiş. oradan bağlamayı nasıl çektiler, üstruplarını nasıl anlattılar falan oraları çok takip edemedim ama güzel işte laf yok.

.film ilk görevde ölen baba, bu ölüme sebebiyet veren esas abimizin suçluluk duygusu ve oğlunu kolları kanatları alması ile devam ediyordu. aslında bunlar da klişedir ama hiç değinmediler bu işe. ha arada bu konu üzerinden şakalaşmalarını buna sayarsak tamam yine ettiler diyebiliriz.

.en kötü tip esas oğlandı sanki, diğer karakterler hele ayağı bıçaklı kızcağız falan çok iyidi. esas oğlan pek olmamış gibi geldi bana. ilkin işsiz güçsüz genç, kavgalara hırsızlığa falan karışıyor. mapushaneye düşmeden önce servisin numarasını arıyor ve geliyorlar bunu kurtarıyorlar.

.daha sonra filmin gelişme kısmı olan ajan eğitimini görüyoruz. buraları üstünkörü geçmişler. lan en sevdiğim iş eğitim meselesidir, güzel yapsalar filmin tadı daha çok çıkardı. o kadar şeyleri ne ara öğrendi. bir kere kalemi gösteriyor tamam, bir kere ayakkabıyı gösteriyor tamam. zaten dövüş stilleridir şudur budur hepsi sanki otomatik var gibi.

.eğitim olayında köpek faktörüne hemen gelmem lazım, pug cinsi köpeğin büyümediği ile ilgili espiri mi olur lan. hayvanın şanına yakışmaz. küçükse de onun yüreği büyük. eğitim sırasında yanlarında olacak ve eğitecekleri bir köpek veriyorlar. son test de köpeği öldürmek. bu nedir? gerektiği zaman sevdiğini öldürebilmekmiş. sonra bombanın üzerine atlar diyor da ben bağlantıyı tam kuramadım ve çok saçma geldi. köpeğin öldürülemezliği silah doğrulttuğun vakit bu ne lan bakışıdır arkadaş, bunu anlayacak insan olsa hadi öldür de köpeği öldürme işte. neyse sadece testmiş de şuymuş buymuş diye geçiştirdiler.

.esas oğlan bu şekilde ajanlıktan atıldı ama esas adam ölünce işler iyice karıştı. esas (üç esas) kötümüz dağıttığı bedava internet ile milleti birbirine kırdırdığı güzel planını devreye sokunca koştu ekip toplandı. köpeğini öldüren kızcağız yüksekten korkarak gökyüzün sınırına çıktı. füzeyle uyduyu indirdi.

.durur mu zengin abimiz hemen başka uydu buldu ve işlemlere devam etti. o sırada esas oğlan herkesleri dövüyordu. ayağı bıçaklı kızımızın figürleri harikaydı. müziği de pek bir tatlı basıp dans edasında dövüştürürüz ulan demişler. hepsi güzel olmuş ama işte iyilerin kazanması ile devam etmese, bu kadar kolay ölmese, beklenmedik bir şey olsa süper olacakmış ama olamamış.

.hele hele sürecin devamlı el basmak gerekmesi, esas kötümüzün şapka ile takip edilmesi, herkesleri bildiği halde bir önlem almaması, başlarını ele geçirdiği halde bunların yaptıklarından güya habersiz olması gibi akla mantığa uymayan şeyler vardı. neyse işte adam son vurucu kısım espirisi ile öldü bitti, herkesler de kurtuldu.

.kilise sahnesinden hariç, kodamanların koruyucu çiplerinin havai fişek olarak beyinlerinin patlaması filmin en büyük mesajıydı sanki ha, hem pek tatlı yapmışlar hem de hepinizi patlatırız akıllı olun demişler.

.son kısımda da önce prensese çakmalar, sonra annesini kurtarmalar ve akıl hocasının izinden aynı satırları okuyarak adam dövmelerle de filmi bitirmiş bulundular. eğlenceliydi iyidi güzeldi, azıcık daha zorlasalar pek harika olacakmış ama olamamış.

--- spoiler ---