9 Ağustos 2014

Klovn: The Movie


eğlenceli sayılır, bir iki yerinde insan gülüyor o kadar. danimarkalı tiplerin de komikliği bunlar demek. hafiften abartı cinsel meseleler var. özellikle çocuklar üzerine geyik konusunda sınır tanımamışlar sanki. eşcinsellik desen yine alabildiğine, yardımcı erkek oyuncumuzun olayı sonradan komik de olayları detaylandırmışlar biraz. müzikler hoş, tipler fena değil. o değilde oyuncular kendi isimleriyle mi oynamış? yoksa başka bir numarası mı var filmin bilemedim şimdi.

--- spoiler ---

.frank'ın sevgilisi hamile kalır ve iyi baba olduğunu göstermek için baktığı çocuğu (ki çocuk bakma nedir? kimin çocuğudur? destekleyici aile mi ne o nedir? bunları bilmiyoruz) alıp da kano kamplarına, maceralara akarlar.

.yanındaki kankası da erkeklerle flört ederek istediğini yaptırmaktadır. bir kaç kez güzel olur ama sonra adamın gay olduğunu öğreniriz. herkesin içinde vardır diyor ya kendinden biliyor demek. son fotoğraflar fenaydı bu açıdan.

.neyse işler bir iyi bir kötü gider, kanoları devrilir. şişman bir hatunun evine sığınılar. acayip işler olur. krep yerler güzel güzel ama geceleri bir garip geçer. eh abartı ama komik sayılabilir.

.bo'nun pipisi meselesine geliriz sıkça, yok efendim ayakta işemektir. buldukları yere işemektir ve çocuğun pipisinin fotoğrafını çekerler uyurken. adamlar fena rahat mı nedir anlamadım? son fotoğraflarda görüyoruz pipiyi. yok artık daha neler.

.kamp sırasında kafayı bulup dalga geçtikten sonra bo duyar ve kaçar. kaçarken bo'ğulur ve şişman hatun kurtarır. sevgilileri durumu öğrenir ve her şey kötüye bağlandı derken. bo'nun kapak toplayıp oyuncak araba alma hayalinden tekrar liseli kampçılarla takılarak devam ederler. içkileri içerler, kapakları toplarlar. her şey tamam derken oyuncak arabanın tükendiğini görürüz.

.durur mu frank, çıkartır silahı soyguna yapar, oyuncak arabayı alıp teslim eder. yakalanır ve 6 ay hapis yatar. bu olay da sevgilisi için babalık göstergesi olmuş olur ve mutlu mesut yaşarlar. kürtaj ve babalık, herkesin içindeki babalık falan derken komedide bile çoğalalım mesajı vermişler mi yoksa?

.inci kolye olayı ve göz muayenesi meseleleri komikti. en çok oraya güldüm sebepsiz yere. yine de eğlencelilerdi işte.

--- spoiler ---