23 Eylül 2014

Gam-si-ja-deul


akıcı bir film yapmışlar. güney koreli abilerden aksiyon güzellemesi gibi olmuş. çekimler ve görüntü geçişleri pek güzeldi. arada insana bağlı kamera moduna geçiyorlar falan oralar da hoştu. filmde her tip sherlock gibi, bu yönüyle de ilgi çekiciydi izlemesi. çok vurucu işler olmuyor ama vakit geçirtiyor işte. gözlem gücünden, takıntılara, polisiyeden de çaylaklığa olayları olan bir film. hafif gülümseten kısımları oluyor tabi, abilerin içi komik bir kere. kötü karakteri de pek iyi idi, daha ne olsun işte.

--- spoiler ---

.sevgili çaylağımız ile başlıyor film, bir adamın peşinde ve bir lokantada oturdukları sırada bunun bir test olduğu anlaşılıyor. gördüklerini geri çağırma ve her detaya dikkat etme meselesi ilginç tabi, izlerken de insan buna kasıyor biraz ve hafiften yoruyor ama eğlenceli oluyor.

.sonrasında işler zaten iki dakika durmuyor. drama falan pek girmemişler ama sincap'ın öldüğü sıra ve çaylağın gölgeyi kaçırdığı sıralar da gayet duygu yoğun sahneler idi.

.neyse süper suç zekası abimiz var, buna iş veren tiplere pek girmiyorlar ama işte gereken bilgileri zarfla buna iletiyorlar ve bu suçu planlıyor, komuta ediyor ve olaydan uzaklaşıyor. aracı olan ayakkabı tamircisi elemanı güzel şişledi bu arada, neyse mafyadan çıkılmazsın hesabı ben tamamım dedikten sonra buna adam sardılar, sonraki işte ayakkabı tamircisi için geldi ve dakkasında halleti.

.hem gözlemleri güçlü hem de güzel dövüşçü abiler bunlar yani yan gözle baksan önce fark eder sonra çeker kalemi boğazına sokar. adam dolma kalemle eleman harcıyor ya o da fenaydı hakkaten.

.neyse adamların teknik takipleri de gelişmiş, her yanlar kamera olmuş. planı dikkat çekici bu banka soygunu ile su aygırı dedikleri şişkoyu tespit ediyorlar ve teknik takibe başlıyorlar. çaylağımız da güzel performans gösteriyor ve son iş diye aldığı planın uygulama safhasına kadar takip ediyorlar. 

.sonra gölge olayları çakıyor ve iptal ediyor, derken kaçmaca kovalamaca işleri başlıyor. arada sincap kaynıyor, ölüyor eleman. yaş kaç diye dumur ettiydi oğlanı bizim çaylak, yarasına da bastırıyor ama kurtulamıyor işte.

.sonra işler biraz durağan moda geçiyor, rozeti falan bırakma görüntülerini çok algılayamadım. çaylak metroda yine tüm algıları açık modda iken gölge ile karşılaşıyor ve yeni takip başlıyor. film süresinden de anlayacağımız üzere bu son takip oluyor.

.kullanılmayan metro hatlarından ilerliyor (bu hatlarda da amma film çekiliyor arkadaş). çaylak rehin alınıyor ama kurtuluyor, derken amirimizi çıkışı tutmuş. löp diye karşısına geliyor. arkadan da metro gelmekte iken silahlar çekiliyor ve gölge indiriliyor yere. tren gelişi ve ray değişimi dahil hepsini hesap etmiş bizim süper amir, günü de kurtarıyor. bir tane de hikaye anlatayım mı diyerek filmi bitiriyoruz. tabi yeni olay ile devam ediyorlar. çaylak alageyik olmuş. bizim çinli suçlu karakteri tespit ediyor. devamlı da suçluyu oynayan abimiz kendisi.

--- spoiler ---