24 Ekim 2012

Yip Man 2


ilk filmin kalan yerinden devamı geliyor. olay olarak pek bir ilerlemesi yok ama yine dövüş sahneleri pek hoş. Wing Chun tekniği pek hoş zaten, bruce lee'nin yüzü suyu hürmetine diyelim. tamam hocası daha önemli ama ne bileyim film olarak o kadar da iyi değil.

--- spoiler ---

.bu sefer kötüler batılılar. batılı meselesi olmasa zaten dişimi kırardım. çine ne ara gitti bu batılılar bilemedim ama allahın götü boklu bir boksörü ile kavga ediyor. bu açıdan pek tatmin edici değil. ha yumuşak yumruklar yüzünden mi böyle pek karşısında duramıyor ama...

.bre dangalaklar, tekmeleri kaçıncı raunttan sonra yasaklıyorlar. zaten farklı teknikler böyle bir dövüş olmuş mudur bilmiyorum ama eğer olacaksa zaten baştan kural konmalı. saçma geldi bana bayağı...

.yine de filmdeki tiplere insan alıştı, düblaj konusu kalıcı bir mesele galiba, sunum farklı ama ağızlar farklı sesler farklı devam ediyor. bilemedim bunu niye böyle yapmışlar. ingilizce de bile öyle sanki tam bilemedim. 

.boksör yerine başka bir tip bulsalarmış baya iyi olacakmış. batının dövüş sanatı mıdır boks ona da bakmak lazım ya önce yenip sonra insan saygısından bahsetmesi de ilginç tabi. ne bileyim boksör yense ortalığı dağıtırdı, ip man gibi saygılı olamazdı ama yine de ağzını burnunu kırdı önce. insan sevgisini burnuna burnuna nakşetti. 

.son sahnedeki, ölen ustanın tekniği meselesi en hoş yeriydi. zaten kopuş anı için izlenecek bir film. hehe bir de masa üstünde kapışmaları var tabi, orası da hoş. dövüş sahnelerinin hepsi iyi, adamlar usta yapacak bir şey yok. i know kung fu. 

--- spoiler ---