7 Ocak 2013

The Road


film fena değil hatta güzel, sonundan çok memnun kalamadım ama işlenişi hayli hoş. görüntüler de pek tatlı, tabi bunalım tadı bu. dünyanın sonunun geldiğini iliklerine kadar hissettirmiş görüntüler. bir iki yerde çok tatlı müzikleri de vardı. kıyamet sonrası bir film aranıyorsa iş görür. ağır bunalımlar var yalnız...

--- spoiler ---

.kıyamet sonrası (post apokaliptik) filmlerinde önce niye öyle olduğunu açıklasalar ölürler herhalde. bir ışık geldi sonra da depremler başladı dedi. muhtemelen gökten bir şey düştü dünyanın atmosferini mahvetti sonra da olaylar olaylar işte. 

.son kısmını pek beğenemedim, baştan beri köpekleri ile takip eden elemanlar bir aile imiş. boş yere o kadar yemek olan yerden ayrılmış oldular. boş yere o kadar olay geldi başlarına ve boş yere babası ölmüş oldu. ha yine de çok yaşamaz, yine de başlarına bir şey gelirdi ama eğer bunu çocuğun lafını vurgulamak için yaptılarsa iyice beter yani.

.sona gelene kadar özellikle yaşam ile ölüm arasında o intihar mevzularını pek beğendim. hep böyle filmlerde intihar olayına neden girmezler diye düşünürdüm. bunda hayli ağır girdiler. on senenin sonunda anne gidip öldürdü kendini. kendileri charlize theron olması da hoş tabi, fazla rolü yoktu ama bu tarz olaylar olmalı. bolca da olur.

.ha intihar edenin hikayesini yapmayız diye bir olay da var tabi. hikaye orada bitiyor diye olabilir, mücadelenin güzelliğinden olabilir ya da destan yazacaklar ya ondan olabilir. sonunda çocuğunu yamyamlara meze yapabilir idi? o kadar berbat bir dünyada hangi gelecek olacak da neye mücadele ediyorsun arkadaşım diye sorarlar aslında adama. hayat garip işte.

.bu mevzuları güzel işlemişler aslında ama çocuk karakteri fazla naif, doğduğundan beri aynı bokun içersinde annesi babası korumuş olabilir ama daha kutu kolayı bilmeyen (ki reklamını da yaptılar ya böyle filmde neyse) bir tip nasıl olur da silahı daha doğru düzgün tutamaz. her gördüğü muhtaca yardım etmeyi düşünür. eşeğin pipisindeki kelebek gibi koymuşlar filme. bir de tanrısı olarak kabul etmiş esas adam bunu. çok garip.

.neyse işte çok fazla bir aksiyon olmadan, bir iki tedirginlik içersinde koşuşturmaca ve bir iki ahlaki değer sorgusu ile film bitti. baba öldü, çocuğu iyi bir aile buldu ve hepsi de herhalde birlikte mutlu mesut öldüler. o değil de o kadar açlık içersinde köpeği nasıl besliyor bunlar arkadaşım diye de düşünmedim değil.

--- spoiler ---