24 Mayıs 2012

Dolphin Tale


aile filmi, beklenti olmadan yüzünden az da sıkılarak izlemek mümkün. böyle hayvanın temel konu olmadığı ve güccük veledin felaket boktan oynadığı bir film. 

--- spoiler --- 

.bir yunus bulunur sahilde, değen ölür. hehe yok yok. bir kücük velet ve kuzeni var. kuzeni askere gider, bu tripli küçük velet olarak geride kalır falan. dersleri kötüdür. sonra gel zaman git zaman, sahilden geçerkene bir adamın bulduğu yunus (adı winter, "is coming a...") neyse işte tanışma faslı bu. ağlara takılmış, yaralanmış falan. 

.kurtarma ekibi gelir, küçük kızı süzer falan derken ekibin yerine gider, yunusun kuyruğu kesilir derkene yunus yana yana sallayarak yüzmesini öğrenir ama bu omuriliğine zarar verir derkene buna protez bir hörgüç, yok a... kuyruk yapmaya karar verirler. ha yunus bu olaylar olurken bizim küçüğü çok sever ona şarkılar söyler falan. 

.protezi ilk kabul etmez, ikinci yine kabul etmez, allahın hakkı üçtür diye kabul eder ve mutlu son ile biter. kuzeni askerden gelir ama bombalanmış yamulmuş bir şekilde, hep birlikte yüzerler oynarlar ederler film biter. hepsi de gerçek hayattan tam alınmış şeyler olduğunu sondaki videolar ile göstertirler. nerdeyse birebir gerçek imiş son görüntüler gerçek ise. öyle de adamlar var işte. 

--- spoiler ---