13 Şubat 2017

Hidden


minik velede çok ayar oldum ama film fena değilmiş, hatta gerilimi falan insanı sıkıntıya düşürüyor. o derece germişler. hoplatmalı korkular pek yapmamışlar. kafalar bir acayip, sonunda tahmin edilemeyen (kısmen edilebilir ama ters köşe işte) işler olması da güzel oldu. kapalı ortamda geçiyor, insanın biraz içi sıkılıyor. güneş de pek göremiyoruz. bir miktar anılar, bir miktar kaçış maçış derken hafif havalanıyor ortalık ama yine de yeterli olmuyor. karanlık bir havası var. üç kişiyle film yapmışlar işte. başrole küçük kızı koymuş gibiler, o yüzden biraz sinirlerim altüst oldu. neyse ki görüntü ve müzikleri fena değildi de biraz toparladım kendimi, yoksa yandıydık.

--- spoiler ---

.virüs salgını bir şeyler olmuş da ne olduğunu hiç anlayamadık. öfkelenince ortaya çıkıyormuş. kontrolünü kaybetme kuralı da bu yüzden iyimiş ama nasıl öğrenmişler bunu? 

.ilkin dışarda salgın var, dünyada tek kalan biziz gibi hissettiriyorlar ama olayın rengi bir süre sonra lan yoksa demeye başlatıyor. meğer bunlar enfekte olmuş, tepelerine bomba yağdırmışlar. nükleer saldırı sığınağına koşmuş yetişmişler sonra da işte hayatta kalma mücadelesi başlamış.

.aslında sığınakta her şeyler var ama bir fare dadanıyor. konserve yiyebiliyor mu bu  hayvan oğlu hayvanlar? konserverlerini tüketiyor, derken fareyi öldüreceğiz diye ortalığı yakıyorlar. adam kadına bıraksa aslında olmayacak, bir miktar beceriksiz adam profili çiziyorlar. kendisi true blood'dan...

.neyse işte fareyi öldürüyorlar ama duman ile yerlerini belli ediyorlar. izlerini örtmek için dışarı çıkıyorlar. küçük kız arkalarındaki soluk alanları görüyor. derken yakalanıyorlar. sığınaklarının kapısını uçuruyorlar. hala o noktaya kadar insan olduklarını anlayamıyoruz. adam kolunu falan kırıp delikten kaçmaya çalışıyor. karısı ve kızını dışarı çıktıktan sonra bunu yapıyor ama beceremiyor. ayağından yakalıyorlar. adam öldü zannediyoruz.

.böyle sarı parlak gözlü, acayip siyah yaratıklar gibi geliyor ama gece kamuflajında askerlermiş bunlar. bizim çekirdek aile de hastaymış. zaten geriye doğru anılarını görüyoruz. araba ile kaçmalar, uçakların gelişi, sığınağa giriş ve kadının elini kesişi. biz zaten hasta olmuşuz diyor da işte sinirlenince zombiye bağladığını nasıl çözmüşler orası belli değil.

.hengameler içinde adam ölüyor, kalan askerleri öldürüyor mu? sonra annesi tekrar hulk karışımı zombiye dönüyor, annesini hafif yaralıyorlar. tam öldürecekler iken küçük kız dönüşüyor bu sefer, adamın maskesini çıkarıyor. sonra anasına saldırıyor ama hop bakıyorsun annesi sakinleştirmiş kendine gelmiş.

.şimdi hava yolu ile bulaşan virüs nasıl bu kasabada kalmış? madem sakinken zararsızlar niye tepelerine bomba yağdırıyorlar. verin sakinleştiriciyi? ha çok bulaşıcı diye riske atmak istemiyorlar belki ama bunların da insani hayatta kalma damarları kabarık. kasaba halkının bir kısmı yeraltında gizlenmiş, hayattalarmış. annesi ve çocuğu onları buluyor. kadın tekrar üzerine kapağı kapatırken hafif gözler kırmızı oluyor ve bitiyor. herhalde sinirlenip herkesi öldürdü demek istemediler. ne olduysa gari. böyle hafif şaşırtmacaları bitirelim demişler.

--- spoiler ---