13 Mart 2013

Flukt


sonunu biraz daha makul bağlasalar daha yenir yutulur olurmuş ama bu şekil son hiç olmamış. görüntüler hoş, tipler fena değil ama senaryonun sonu çok sıkıntılı. tarihi diyor, nasıl yani dedim? neresi tarihi, 1300'lü yıllarda vebada kırılan norveç tamam ama diğer kısımların nesi tarihi pek anlamadım. belki başrol hanım tarihi bir kişiliktir.

--- spoiler ---

.veba salgınını sen getirdin köyümüze diye hamile kadının tekini ve çocuğunu nehre atıyorlar. çocuk ölüyor, kadın kurtuluyor sonra ekibini toparlayıp hafiften intikamlı bir eşkiya oluyor. yerleşim bölgesinden kaçan tipleri yakalayıp öldürüyor ya da gidip basıyor artık devamlı kesiyor biçiyor.

.bir seferinde küçük bir kızı alıyor kendine, küçük kızına benzettiğin için falan herhalde ama pek kızın da içine sinmemiş olacak ki, esas küçük kızın ailesini katledip bunu kamplarına getirdikleri zaman kaçmasına yardım ediyor.

.derken birlikte kaçmaya başlıyorlar. koca koca 5 adam var, belki de 6'dır. birini kadının kendisi vuruyor. diğerlerinin hepsini bu kız temizliyor. var mı böyle bir şey? doğuştan mı amazon? iki ok atamama dersi ile adamı ağzından vuruyor mesela yok artık. bir ayı yakalama dersi ile ayı gibi adamı tongaya düşürüyor artık, yok artık.

.ilk tecavüzcü tipi taşla ezdiydi, son da esas kadını diğer küçük kızın yardımıyla okla mıhlıyor. hepsini hallediyor da imkansız yani, kızı gören niye bağırmıyor mesela? niye topluca gitmiyorlar? hem tek bile olsalar öldürmesinin imkan ihtimali yok arkadaş. neyse son kısmı saymazsak görüntüler güzel, kaçışlar fena değil. cadımız da pek hoş oynamışlar. öyle işte vaki öldürmece.

--- spoiler ---