19 Ocak 2018

The Man from Earth: Holocene


ilk filmi efsaneler arasında olup da ikinci filmi bu kadar kötü olan yoktur herhalde. yazık etmişler. ilk filmindeki parasızlık bu filmde de olsaymış. buna daha çok para harcamış olmalılar ama hiç yapamamışlar. bir de sanki gram para kazanmıyorlar gibi filmin başında sonunda sitelerine girip bağış yapmamızı istiyorlar. yahu birader ben bu filmi beleş indiriyorsam eğer bu senin bedava yaptığın anlamına gelmiyor ki, sen para kazanmanın yolunu buluyorsun. ben de sadece izlemiş olarak senin marka değerini artırıyorum işte, daha ne? sineması, paralı platformları şunu bunu saymıyorum bile. yani bir ara müzik sektörü diyorlardı, şimdi sinema sektörü, hepsi de bir sürü para kazanıyor. gelip bize ağladıklarında deli oluyorum. izlemeyiz olur biter, madem o kadar mühim.

neyse film kötü işte, salak ergen oyuncular inanılmaz kötü. özel dekolteli giydirmeler zaten malca. müzikler görüntüler, olmamış, yapamamışlar. insan biraz insaf eder, ilk filmi böyle hoyratça kullanmaz. senaryo sonunu falan böyle yapmaları ayrı bir mallık olmuş, bir de utanmadan sonraki filmler ya da diziler diyor. ulan böyle yapacaksan zaten sana kim para versin? bak yine sinirlendirdi.

--- spoiler ---

.ilk filminde bari geçmişe yönelik anlatılarda az buz bir görüntü koysa diyordum. koysaymış daha kötü olacakmış onu anladık. adam görüntü falan koyamıyor. çiğ oluyor, saçma görünüyor.

.şimdi ilk filmin devamı olarak adamı dünyanın ruhu gibi bir şeye çevirmiş. dünyayı mahvettik dolayısıyla adam da artık değişiyor. biraz yaşlanıyor. yaraları geç iyileşiyor, yeni döneme girmiş. böyle anlatıyor bize.

.tamam mesajı aldık iyi güzel de o gençler olmuş mu? dünyanın en mühim olayı bir grup üniversiteli ergenin elinde böyle olur mu? diyelim onlar çok meraklı şu bu, bu salak hoca onlara kalmadan mevzuyu halletmesi gerekmez miydi?

.zaten john ismi falan ayrı bir mallık. fotoğraflarda özenle çıkmıyormuş. sanki günümüz buna uygun. yeni dünyada tabii ki mağarada yaşamalı. bu kadar zaman geçmiş nasıl yakalanmamış? bunların hepsi bayat.

.bir de üzerinde imza olan, kuşku yaratacak bir kitabı öğrencisine veriyor. hem de teorisini açıklayan kitap. yani olacak iş değil, sonra yok kafa karıştırıyor. ben değilim, yok o benim. yok inancımızı sınayalım.

.hristiyan genç ile yaptığı son muhabbetler de ağır malcaydı. isa gibi böğründen hançerlendi iyi güzel de gence ne oldu? ucu açıklığın da bir mantığı olur. adam mektup bırakmış, arkadaşı gelip bunu kurtardı. genç de kaçtı gitti diye algıladım ben ama hiç tenezzül bile etmediler. sadece mağarada uyandı ve işte bitti. sanki devam edeceklermiş gibi, etse ne fark eder ki?

.zaten 14 bin yıllık insanın bu hallere düşmesi de çok malca geliyor. yakın arkadaşlarından ayrılması, sevgilisinden ayrılması da hiç akıl alır gibi değil. bir insanın bu hayatı yaşayıp da kafayı yemeden hayatta kalması da özel bir şey olsa gerek. bunlara hiç girmiyorlar. iyi güzel girmesin, din muhabbetleri için izlenirdi ama bir iki ufak yerdeki muhabbet haricinde doğru düzgün muhabbet de dönmüyor.

.hristiyanlık üzerine ağır laflar ediyor. velet de deccal'sin o zaman diyor. kendi öğretisi yüzünden öldürülmesi komik olurdu aslında. cenneti dünyaya getirelim diyor. bu film kafası ayrı bir tarikat kafasında. senin bir misyonun varsa kendi halinde bir profesör olmazdın herhalde değil mi? salak saçma işte.

--- spoiler ---