30 Ağustos 2012

Iron Sky


pek bir kötü film, zaman kaybı. boş zaman için bile zaman kaybı. aksiyon, komedi ve bilim-kurgu imiş. bu üç türden sadece biraz aksiyona bir kaç puan verilebilir o kadar. bilim-kurgusu komik bile değil. arada mesajlar, laf çarpmalar, siyasi göndermeler. öh yani  komik olsun diye mi yapmışlar gerçekten bilemedim. neyse allah affetsin diyoruz, harcanan paralara yazık günah diyoruz.

--- spoiler ---

.ayın karanlık yüzünde naziler varmış, oy oy çok düşünmüşler bunları herhalde. göndermeler süper, çok zekice yemin ederim sinir yapıyor bu kadar zeki olmaları. kuzey koreye laflar sokmalar, amerika sana ağasın tutumları.

.uzay araçlarının silahlandırılması ile ilgili bir muhabbet dönüyor mesela, hepsi silahlandırmış ama finlandiya silahlandırmamış, bak sen şu allahın işine. bak sen şu ters köşe zekalara. yönetmene selamlarımı yolluyorum.

.esas kızımız fena değil, ondan gayrisi boş yani filmde. cep telefonu muhabbeti de çok boş, teknolojik ilerleme muhabbeti de çok boş. ay yüzeyindeki araçlardır ottur boktur nasıl teknolojisiz olmuş bunu bir komedi filmine sormamak lazım tamam kabul de, komik de değilse ne yapacağız arkadaş.

--- spoiler ---