16 Şubat 2013

Shoot 'Em Up


neye niyet neye kısmet, izleyeyim dediğim film arızalı çıktı açılmadı. ben de bunu izledim, pek de memnun kaldım. iyiki de olmuş güzel de olmuş. havuç seven bir silahşör abimiz var, kendince güzel kuralları var. için de nefret dolu ama özün de çok iyi bir insan. monica bellucci de var üstüne krema misali. kanlı canlı bir komedi için izlenir, baya da akıcı bir film. bir kaç sahnesini pek çekememişler ya iyidir yine iyi...

--- spoiler ---

.mesela paraşüt sahnesi hiç olmamış arkadaş. rüzgar çarpmıyor bile. çok abartmışlar. bebeği de modellemişler mi ne yapmışlar bilemedim? bir çok yerde gerçek ağırlığında gibi bile durmuyor, bazı yerlerde ağız burun kayıyor falan. yaratık gibi bir şey oluyor.

.bunlar haricinde hoş, adam uçan kaçan kurşunlardan kaçıyor resmen. işi pişirirken bile silahşör. silahını boşaltmayı da iyi biliyor. türlü türlü huyu var ama köpek seviyor o yüzden köpek seveni severim arkadaş. hiç bir şey olmasa bile bu yeter.

.engelli yerine park edenlere, trafikte sinyal vermeyenlere isyean ediyor. kendince adaleti dağıtıyor. bu fikir de güzel aslında. üstüne bir de silah şirketidir, politik ayağıdır, komplo teorisidir falan derken olay güzelleşiyor.

.esas mevzu, ilik nakli gereken senatörün bebek üretip öldürmesi imiş. bunu temizlemek isteyen bir güruh ile oturduğu yerde havucunu yudumlar iken karşılaşıyor ve film dakkasında   aksiyon ile başlıyor.

.son soygun sahnesi de pek tatlıydı, ne diyeyim. havuç gözlere o kadar iyi gelmiyormuş şeklinde haber duymuş idim, 2007 yılının bir haberiymiş. film ile aynı yıl belki o vakte kadar bulunamamıştır diyelim. hehe geyik bile olsa güzel yani. havuç monte ederek adam öldürmek nasıl mümkün olabilir lan diye de düşünüyor insan. denemek lazım.

--- spoiler ---