16 Haziran 2012

The Box


oyunculuklarımız baya sıkıntılı geldi bizlere, gerisi idare eder. hatta fena değil. ağzım yüzüm gizem oldu, her yere gizem saçtı gizem seven kahramanımız. üstüne bilim kurgu ile de bezediler. o yüzden izlemekte pek bi'sakınca yok. büyük bi'beklenti olmasın tabi.

--- spoiler ---

.bir kutu gelir ve düğmeye basarsan tanımadığın biri ölecek sen de bir milyon dolar kazanacaksın der. basar mısın? olay bu, a... test olduğu belli aslında ama kimse sormaz bunda bir bit yeniği yok mu? sonra başımıza bir şey gelecek mi falan diye. sonunda görüyoruz ki, bu kutucular kendi yağları ile kavruluyor ve her bir milyon doları seçen, diğer önceki seçmiş olanı öldürüyor bir anlamda.

.tüm bunları yapan da tabi tam cevaplamayan ama bir nevi tanrısal bir kırpıntı içeren yıldırım çarpmış, ölümden dönmüş bir zat. milletin beynine falan giriyorlar takılıyorlar öyle. herkes onun çalışanı falan. birileri arada geliyor yardım ediyor burunları kanıyor falan.

.filmin sonuna kadar boş yere koşturmaca oluyor tabi, düğmeye bastıkları için kaybetmişler zaten. gizemi aralamış oluyorlar tam aydınlatmıyorlar ve adam karısını vuruyor. böyle de bitiyor. ha çeşit çeşit daha bitiş olabilirdi ama bu şekil temiz olmuş gibi. örgütlenme şeması gibi, özgecilik muhabbetine ağır vurgular ve seçimler falan.

.bir şey açıklanmıyor ama yine de kötü bir tat bırakmıyor insanın ağzında sonuç itibariyle. tabi bir buçuk saat yeter de artarmış uzatmışlar az.

--- spoiler ---