3 Şubat 2018

Mom and Dad


eğlencelik bir film olmuş, korku ya da gerilim diye izlememek lazım. izlerken biraz geriliyoruz ama işin doğası gereği. o kadar kaçma kovalama, kesme biçme girişimleri insanı geriyor, geri kalan olaylar komik olmuş. zaten filmin sonunu komediye bağlamışlar. bir gerekçe getirmemeleri de öyle. sinyal diye bir film vardı, biraz ona benzemiş. araya mesajlar sıkıştırmışlar ama yazık kim google translate ettiyse çok kötü çevirmiş. zaten opesubtitles'daydı. neyse ki çok fazla bir fikir olan film değildi, o kadar ziyan olmadı. bir gün anne baba delirir de çocuklarını keserse ne olur diye fantezi yapmışlar, eğlenmek için izlenebilir.

--- spoiler ---

.normal bir aile olarak başlanıyor. adam pek mutlu değil. orta yaş krizinde. kadın işine geri dönmeye çalışıyor. ailesi için kendini harcamış. hepsinin kafa gitmiş, normal şartlarda da bunları bıraksan birbirini keser ulan diyor insan.

.sonra haberlerde çocuğunu kesti muhabbetleri geçirtiyorlar, oralar da giriş gibi komik. arada bir sinyal geliyor adama bakışı değişiyor. akşama seni keserim falan gibi.

.derken olaylar hızlı gelişiyor, film hızlı bitiyor. okulda kıyamet kopuyor. veliler çocuklarını kesmeye okula geliyorlar. komik oluyor böyle bakınca. hocaları da tüketim toplumundan yakınıyorlardı. happy'deki psikopat eleman burada sorumlu hoca rolünde.

.neyse esas kız ve arkadaşı hengameden kaçıyor, arkadaşının evine gidiyorlar. orada annesi kızını boğarak öldürüveriyor. esas kız oradan da kaçıyor. tam o aralarda kızın zenci sevgilisi de babasından kaçmış, arada buluşuyorlar. babası bu oğlanı kesecekken kırdığı cam şişenin üzerine düşüp ölüyor.

.zenci bunlara yardım edeyim derken işlere dahil oluyor. acilen evden çıkmaları lazım ama evdeki temizlikçi çinli kızını ezmiş öldürmüştü, küçük kardeşleri korkmuş tabii. onu alalım edelim derken evin babası erken geliyor. nicholas cage de yaşlanmış, filmdeki serzenişlerini kendine yapmış gibi olmuş bir yerden sonra.

.adam başlıyor aniden saldırmaya, zenci araya giriyor. kaçalım maçalım derken yerdeki özenle gösterdikleri oyuncağa basarak bayılıyor. kadın eve geliyor, hep birlikte çocukları öldürme keyfi yapıyorlar. arada komik oluyor artık.

.kapıyı kesecekken velet evdeki silahı almış, anasını kolundan vuruyor. kişisel silahlanmaya oradan selam çakıyoruz. sonra tutuyorlar bodruma gaz basıyorlar. nasıl bir bodrumsa artık. kız da kapıya kibrit yerleştirip havalandırmadan kaçıyor. artık kim ölürse, öyle patlıyor ama kimseye bir şey olmuyor.

.zenci oğlan tekrar kendine geliyor olaylara karışıyor. anne ile dolapda mücadele, suratına askı batması falan derken iki kat yukardan aşağı düşüyor, yine biraz bayılayım diyor.

.o ara iki çocuğu kıstırıyorlar, tam öldürecekler. kendi anne babası geliyor. o da şaka gibi olmuş. normalde aynı ortamda bulunduğun vakit etkiliyordu, etkisi uzamış herhalde. uzakten oğullarını öldürmeye gelmişler. artık baba oğul ve torun öyle ölüm zincirinde kaçışıyorlar. arabada biraz debelenme, bıçaklanma falan derken. gelin ve kaynana da birbirine saldırıyor, arada kızı da öldürmek istiyorlar. herhalde birbirlerinin karşısına çıktıkları için böyle dedim.

.derken araba garajdan fırlıyor, büyük annelerini eziyor, büyük babalarının da beynini patlatıyor. zenci üçüncü kez baygınlıktan kalkıyor, tam kızını öldürecekken annesini bayıltıyor, babayı zaten bıçaklamışlardı. onu da paketliyorlar. öyle bodrumda sizi seviyorum falan filan derken mesajı verip bitiriyorlar.

--- spoiler ---