26 Ocak 2013

The Possession


eh işte bir film, öyle germesi ya da korkutmasından daha çok tipler fena değil, ortamlar fena değil bir de çekimler fena değil. yoksa pek bilindik şekli ile gelişiyor olaylar, fazla bir ürkütmüyor yani ürkütüyor da o kadar abartı bir şey yok. kız çocuğumuzun ismi emily yani daha ne diyeyim hehe. kısaca em diyorlar hem.

--- spoiler ---

.boşanmış bir çift ve iki adet kız çocukları var. babamız basketbol koşu, anamız moda tasarımcısı bir tip. ayrıldıktan sonra da dişçi bir lavuk ile takılıyor falan. evleri ayırmaca, eşyaları taşımaca evresinde kızlar haftasonları babalarının yanında kalıyorlar.

.baba da süpriz yapıyor evini değiştirmiş, "midil of noverin" tam ortasında bir yer bulmuş kendine rakunlar falan varmış. böyle sapa yer hani olur da gerilimli bir şey olursa rahat yaşayalım tarzında.

.neyse ev boş, eşyalar falan eksik, elemanın teki eşyalarını satıyor. garaj satışı mı ne deniyor idi? ahanda orda kutuya meylediyor bizim emiliy, görüyor beğeniyor alıyor. üstüne açıyor ve olaylar gelişiyor.

.yahudiliktir, ibranicedir, haham falan olaylarına dalıyoruz son kısımda. kutu içersine ruhları hapsediyorlar imiş. kötü imiş bu, şeytan imiş, açanın içinde patlıyor imiş. yahudiler yardım etmiyor buna. içlerinden yenilikçi kanattan bir eleman yardım ediyor ki buralar aşırı zorlama saçma falan filan.

.neyse hafiften şeytan çıkartma ayini tarzı olaylar oluyor. hop baba bana gir, kızımı bırak diyor. ona giriyor, adam da o ara sallana sallana kutuya ismini söyleyerek tekrar hapsediyor ama tam mutlu sonla biter mi? bitmez tabi o klişe de lazım. hop arabasına tır çarpıyor, cenab-ı hakkın iradesi (diye çevirmişler ya hehe) ile kutu tekrar ortalığa saçılıyor ve böylece film de bitiyor.

--- spoiler ---