30 Mayıs 2012

Ghost Rider: Spirit of Vengeance



süper kahramanlı bok olsa izlerim felsefesine uygun film aslında, izlenmeyecek kadar kötü değil ama boş beleş yani. iyi olan herhangi bir şeyi yok. motorsiklet ya da velet diğer oyunculardan daha iyi oynamış denebilir a... bazı geçişler ve müzikleri şaka gibi, taklalı kamera modelimidir nedir saçma sapan açılar geçişler falan olmuş. noluyoruz dedirtiyor insana.

--- spoiler ---

.uzak gökten diye bir yeri türkçe lafzı ile okuyup da cennetten uzak köşe olarak söyleyip böyle bir garip etmişler. türkiyede geçirtmişler bir kısmısını. nasıl bir alaka ise bilemedim, neyse en önemli şeyi bu herhalde.

.ghost rider meselesini karikatür haline getirmişler, amaçları bu mudur bilemedim ama pek hoş gelmiyor bir süre sonra. hele o fransız aksanlı zencinin tripleri karın ağrısı bile yapar neyse ki öldü.

.arada resimli geçişlerde kazıklı voyvodayı görüp de bilinçaltımın derinliklerinden çağrışım ettirmiş olmasına ne diyebilirim ki a... acayip tabi, şeytan ile bağlantılı imiş hepsi, zaten hep öyle olur. şeytan ile anlaşma falan filan işte daha da diyecek bir şeyim yok.

.hehe var aslında şu adaleti sağlayan melek bilmem nesi de orjinalinde böyleyse pek saçma pek putperestçe. ulan eğer allah olsam neden adaleti sağlama gücünü paylaşayım falan değil mi ama? temel tek tanrıcılık muhabbeti sorunsalatalarından bir kuble işte. hepsi müşrik cehennemlik bunların.

--- spoiler ---