24 Mayıs 2012

Chronicle


hehe ilk defa talebe yazıyorum, her türlü izlenir. böyle telekinetik güçlü çocuklar falan ortaya karışık ama ne bileyim o kadar şeye insan beğenmiyor hikayeyi sonunu falan. her boku yapabilecek iken böyle bir sona ulaşmaları beni doyurmadı.

--- spoiler ---

.bi kere neden kameraları bu şekil kullanmışlar anlamadım a... ne gerek var yani, normal insan gibi çekseler olmuyor mu, ya da böyle çok mu şekil olmuş. hadi kameraları uçurma durumu kalıcı olsa rahat rahat izletse anlayacağım da bu şekil çekimleri beğenmiyorum a...

.hikaye liseli gençlerin bir gün girdikleri kuyudan süper güçlü olarak çıkmaları. ha tamam güzel gelişiyor, geyikler jack ass tarzı şeyler falan güldürüyor hoş beş ama ne bileyim la bu kadar gücün olsun anan parasızlıktan ilaçsızlıktan ölsün çok manasız.

.sonra baban gelsin seni suçlasın falan o da anlamsız. ha gerçekçi kötü karakter yaratmak için bundan fazlası gerekirdi sanki. ayrıca ne bileyim işler bu hale gelmeden de bin kere önlenir idi. zaten zencinin ölümü de çok manasız. kendini korumaya alamıyor muydu bunlar?

.dokundurmalar, böyle en güçlü yırtıcı meselesi falan filan fasa fiso. derinlik katma çabası ama liseliden ne derinliği beklersin desen o zaman gerçekçi bir hikaye. yani ne bileyim böyleyken böyle.

.o ilk uçmaları ve sonraki gök yüzündeki dansları falan baya hoş, en iyi bölümler oralar herhalde filmin. ha tabi o kadar yüksekte nasıl nefes alıyorlar falan bunu sorgulamak istemem ama verildiği halde bunlar insanı zevklendiriyor. gerisi de sıkıntı. sonunda da iyilere yardım edeceğim falan diyor. devamı gelirse güzel olur tabi ama standart kahraman filmi yapmak isteseler bunu yaparlar idi herhalde.

--- spoiler ---