20 Haziran 2017

A Dark Song


sonuna kadar iyi getirdiler ama sonunda sıçıp batırdılar. bir kere bu kadar açık seçik göstermemeleri gerekiyordu. yetmedi bir de mesaj kaygılı bir son döşemişler iyice kötü olmuş. kısmi olarak anlaşılmayan yerler vardı. filmin hikayesini bu şekilde mi yapmak istemişler? yoksa altyazılarda mı bir sıkıntı vardı, orasını pek takip edemedim. başlangıç kısmı, galler havası ve müzikleri çok iyidi. keşke sonunu da bir şeye benzetselermiş güzel film olacakmış. ben yayında ve yapımda emeğe geçenler adına üzüldüm. dramı bol, korkutması az, dikkat çekici bir film izlemek için işe yarayabilir tabii son kötü gelirse boşa gidiyor hepsi ama benden uyarması.

--- spoiler ---

.evlat acısı çeken bir anne var, bütün parasıyla çocuğunun katillerini bulmayı amaç ediniyor. sonra onlara kara büyü yapıp intikam mı alacak nedir? böyle anlatıyorlar. şimdi çocuğu nasıl ölmüş onu anlamıyoruz. ayin sırasında öldü diyor, ne ayini arkadaş? insan en önemli olayı doğru düzgün açıklamaz mı?

.kimin öldürdüğünü nasıl bulmaya çalışıyor? bunların yapmaya çalıştığı neydi tam olarak? velet ile konuşup seni kim öldürdü diye sormak, sonra da öldürenlere kara büyü yapmak mı? böyle salakça bir plan olur mu lan?

.neyse büyücü başı havuç sakallı, tipli eleman ilkin çok malca geldi. sonra olaylar ciddiye birince biraz içime sindi. onu da boş yere öldürdüler. o kadar hazırlık yapıyorlar, insan köşeye antibiyotik falan atmaz mı? 

.filmin tek orjinalliği işte bir tahtayla falan ruh çağırmalara gönderme yapmasıydı. bir sürü gizli bigiler, bir sürü araştırmalar yapmış olmalılar. bir ruh çağırmak için ciddi süreçlerden geçiyorlar, arınıyorlar, fedakarlık yapıyorlar, manyak manyak şeyler yapıyorlar. aylar falan geçiyor, ancak bir şeyler oluyor.

.işte bunlar güzelce olup bitiyor ama bir bok olmuyor, eleman öldükten sonra da karı evden çıkıyor ama dönüp  yine geri geliyor. sonra da ölüleri görmeye başlıyor. oradan itibaren kopuyor işte. ölü görmek nedir lan? hadi seslerini duysan ya da form olarak görsen neyse de böyle makyajlı tipler, tutup parmağını kesmeler. 

.derken bunların elinden kurtulup özür dilerim diyor, aydınlığa doğru bunu yapıyor ve çat diye karşımıza melek çıkartıyorlar. melek yani bildiğin melek, elinde kılınç falan var. mikail falan mıydı bu? hangisi tutup gelmiş. ondan da affedebilmek için güç istiyor. peh yani, erdemli mi oldu şimdi? intikam isteyen affetsin tarzında bir mesajla da bitirmişler işte. olan salak adama oldu. 80bin dolara canından oldu. yazıktır günahtır.

.bilim yetmez, din min gerekli sohbetleri de şaka gibi kaldı. kendi gözleri ile öte dünyayı deneyimlemiş oldu da işte din-iman açıklama mı getiriyor sanki? böyle açıklama mı olur? daha film senaryosunu açıklayamadılar hehe.

--- spoiler ---