23 Aralık 2013

Open Grave


film fena değil, gizem meselesinde insan tahmin ediyor biraz. korku meselesinde de çok fazla bir şey yok ama yine de fena değil. olayların küçük çapla geçiyor olması biraz bayıyor. daha çok para harcayıp çapı genişletseler çok daha iyi bir film olurmuş. arada müzikleri güzel kullanmışlar. gaz veren bir yerde müzik bir başlayıp bir kesiliyordu. sondaki müzik de fena değildi. şimdi türüne dair bir şeyler demek spoiler olacak o yüzden demiyorum ama aynı şekilde bu filmi bir listeye dahil etmek de gizem hakkında fikir veriyor olabilir. zaten özetini yazsalar da aynı hesap.

--- spoiler ---

.dünyanın sonu gelmiş diyebiliriz eğer gözler buraya kaymaz ise... bu filmin kahramanları da zombi salgını gibi (tam zombi meselesi değil ama büyük ölçüde zombi denebilir) olan hadiseye çözüm bulmuş ama yaptıkları aşının yan etkisi hafıza kaybı imiş.

.işte böyle karışık bir hal içinde film başlıyor. esas adamımız uyanıyor ölüler çukurundan... diğer isimlerini hatırlayamayan ama kimlikleri olan tiplerin yanına gidiyor ve araştırmalar başlıyor. çok çetrefil bir iş olmadan bir oraya bir buraya araştırmaya gidiyorlar, sadece bir tanesi saldırıda ölüyor.

.diğer bir tanesi baştaki doktora güvenmeyip kızları sıkıştırıyor ki bu da virüs'ün etkisi. kalanların da hafızaları yerine geliyor ama ayın 18'de genel temizlik başlayınca pek bir işe yaramıyor.

.sevgili karısının bıraktığı not bu anlamda tüm filmin gizemini çözüyor ama işte diğer meselelere uğraşacaklarına bu gizem çözümü daha geniş ölçekli yapsalar daha vurucu olurmuş. olayın küçük bir yer ile sınırlı olmadığını tüm dünyaya yayıldığını görüyoruz ve film o şekilde bitiyor.

.dilsiz kızımızın kanı da virüs için geliştirdikleri aşıya lazımmış. bakalım bu sefer kurtaracaklar mı dünyayı diyerekten bitiriyoruz filmi, tabi kurtarılacak insan kaldıysa artık.

--- spoiler ---