23 Haziran 2016

The Hunger Games: Mockingjay - Part 2


neyse ki film serisi bitti gibi, bitmediyse de devamı beni ilgilendirmiyor artık. bu kadar para harcıyorlar, yazık günah ediyorlar. yetim fakir doyursunlar. nedir bu film serileri için harcanan para? nasıl olsa seyircisi var diye insan çöpe atar mı lan? ilk filminin bitiş müziği miydi neydi? o nere? bu filmin sonundaki müzik nere? bu bile anlatıyor durumu. olaylar kaldığı yerden devam ediyor ama mallık hat safhada. aksiyon dialog dengesi de pek salakça olmuş. macerasının konusunu bulamamışlar. tripler havalarda uçuşuyor. seriyi tamamlayayım diye izledim. izlemesek de olurmuş.

--- spoiler ---

.geçen bölüm boğazını sıktıydı bunun, ses tellerini falan pörtletmiş. hikaye oradan başlıyor. iyileşip yine ortalığı karıştırıyor. sonundaki ok atımı şaşırtmacası var ama kimse şaşırmamıştır herhalde.

.bir kere eleştirdikleri adam gibi yapmaya karar vermek nedir? bu şaka olmalı falan dedirtmişler herhalde ama kendini başkan ilan etmiş kadının hükmünü verip okunu saplıyor kalbine.

.tabii mallıklar çok, kendi başına hareket ediyor. snow'u öldürecekmiş de yaklaşması gerekiyormuş. en son sivilleri köşküne almaya çağırıyor. onların arasına cübbeler ile dalıyorlar. adamlar yüzünüze bakmaz mı arkadaş? içeri alıyorlar. herhalde bakacaklar.

.derken patlamalar başlıyor, arada siviller kalıyor. hediye paketi gelir gibi gökten paraşütle bombalar yağıyor. katniss'in kız kardeşi de sağlıkçılarla gelmiş, patlamada ölüyor gidiyor. katniss ölmüyor, yine yataktan kalkıyor. seriyi sonraki filme taşıyacaklar diye geriliyoruz.

.neyse ki uzatmıyoralr işte, yönetimi bunlar ele geçirdikten sonra snow'un idamında başkan kadını öldürüyor ve olaylar bitiyor. bunu memleketine gönderiyorlar. sarı kafa ile çoluğa çocuğa karışıyorlar, öyle de bitiyor film hamdolsun.

.zift gibi bir şeylerin geliş sahnesi falan hoştu. araya bunları sıkıştırıp öldürmeye çalışıyorlar, ne bileyim aksiyonun üstüne çok düşmemişler ama görüntü olarak kötü değildi ama olaylar malca akınca bu bile sıkıyor insanı işte.

.sarı kafanın beyninin yıkanması, iki erkek arasındaki muhabbetler falan bildiğin karın ağrısı. bir de güya yeni ekip ve yeni macera için adam toplayıp hiçbirine karakter vermemek ayıp olmuş. geçen filmden game of thrones kraliçesi yönetmen rolünde kalmaya devam etmiş. expanse dizisinde gördüğümüz tip vardı. o yeni miydi? hep mi vardı bilmiyorum. bir de daredevil'in sarışın şişko avukatı vardı. yine onu şimdi fark ettim ama araya dizisini izlemiş olabilirim, hep kadroda olmuş olabilirler. bir ikisi ölüyor da üzülüyorlar falan filan işte.

--- spoiler ---