29 Temmuz 2013

V/H/S


kafa göz bırakmadı film, tek kamera ile çekim olayının bokunu çıkartmışlar. salla salla, kesinti kesinti yamulttu resmen. ha bu biraz olayın içine katıyor mu insanı? -katıyor ama ne bileyim bu kadar da kesik kesik görüntüye ne gerek var arkadaş. üstelik parça parça hikayeler bana kolaya kaçılmış gibi geldi. tamam filmin adına uygun düşüyor belki ama yine de daha geniş bir hikayesi olmalıydı. pek tavsiye edilmez haliyle, müzik yine pek duymadım. filmin türünden dolayı belki arkada bir iki parti marti olayında var idi müzik o kadar. aniden çıkan kanlı sahneler haricinde pek bir izlenecek bir şeyi yok. ha arada güldürüsü de var gibi, en azından ben güldüm.

--- spoiler ---

.elemanlar bir kaset arıyorlar ve sıradan kayıtları izlemeye başlıyorlar. tabi izledikleri yer ve ölü adam falan filan hepsi tekin olmayan bir yer, buranın da dağıtacağı belli belli izliyorlar. milletin sevişme kasetlerinden, yolculuk kasetlerine bir sürü değişik hikaye serpiştirmişler.

.ilk hikaye parti çılgını gençleri yiyen bir vampir kızdan bahsediyor. en iyi hikayesi buydu sanki tipler pek iyi idi. kız pek iyi idi, aniden çılgın işler oldu. beklenmedik yerde yavaşladı ve güzel bitti.

.daha sonra gezintiye çıkmış bir çifti gördük, yaratıklı maratıklı bir hikaye değil. katil lezbiyen sevgili çıkıyor. bak sen şu şaşırtmacaya. uyurken boğaza bıçak sokma sahnesi fenaydı burada.

.daha sonra ormana gidip sırayla ölünmüş bir olayı tekrar edip de katili yakalamak isteyen psikopat bir kızın hazin sonunu görüyoruz. pek bir numara yoktu burada, en son bağırsaklarını çıkardı kızın.

.ardından evlilik vaadi ile böbrek avı yapan doktor öğrencisini gördük. webcam muhabbetlerinin kayıtları gibi olmuş. hayaletleri de güzel karıştırmışlar ama ne bileyim oturduğun yerden bu kadar olur işte.

.sonuncu hikaye de iyice gına gelmiş bir şekilde, cadılar günü partisine giden gençlerin şeytanı serbest bırakmaları ve trenin altında kalmaları gibi bir şey idi.

--- spoiler ---