17 Ekim 2014

The Possession of Michael King


genel hikaye açısından aslında iyimiş film ama giriş kısmını iyi yapamamışlar. gelişme ve sonucu beğendim. girişi de düzgün yapsalarmış pek tatlı bir film olacakmış. arada minik hopatan kareler mevcut. fazla germiyor, hızlı akıyor. bodozlama bir şeytan girmeli çıkmalı hikaye olmuş. belgeselini yapmaya çalışan, kanıt arayan bir abimiz başrolde. yan roldeki hatun supernaturalden sen bir meleksin yavrum idi sanki. bir sürü yerde de görmüşüz kendilerini. sıkmadan, hafif hoplata hoplata vakit geçiren bir film işte. müzik pek az durumda, normalde böyle çekimlerde kurguda müzik basmazlar ama bir kaç yere müzik basmışlar. kim çalıyor o müzikleri diye sormak isterdim.

--- spoiler ---

.boyun kamerası tadında bir şey var. o enterasanmış, iyimiş. görüntüler öyle çok sarsmıyor o yüzden izlemesi de zor değil. ilkin zaten belgesel çekimi ve prof kameraman eşliğinde ilerlediği için de böyle oluyor. abimiz kendinden emin ruhani işlerle kafa yapan bir eleman. karısının çok saçma ölümü üstüne öte dünya hakkında kanıt bulmak için böyle bir işe girişiyor. fikir fena değil bu açıdan ama öte dünya için kanıt aradığı üç olay da birbirinden salakçaydı.

.ilk babasının tecavüz ettiği bir pedere gidiyor, şeytana dua etmeye başlamış. ikinci çılgın bir karı kocaya gidiyor, ayin sırasında çiftleşiyorlar ki karıncalardır, kakafonidir falan hep bu tipler ile oluyor. üçüncüsü de ölüleri dirilttiğini söyleyen kurbağa zehri toparlayan acayip bir tip. mezarlıkta polisin basması ile sona eriyor. hangisinden şeytan bulaştı çok tespit edilemiyor. son olayda karısı ile konuştuğunu söylüyor ama ikinci olaydaki anlatılan şeytan musallat oluyor. hem karışık, hem gereksiz saçma tipler ile giriş kısmını yapmış oluyorlar.

.gelişme kısmında olaylar güzel gelişiyor, sesler duymaya başlıyor. medyum gösterisine gidiyor ve aniden hoplatan bir görüntü ile karısı bunu uyarmaya falan çalışıyor. inanmıyor tabi ilkin ama ağız yüz dağılıyor, uykular bozuluyor. kendinden geçiyor abimiz. karıncalar da çıkmaya başlayınca artık kafayı yiyor. öldürünce yenisi çıkması iyice sarması falan iyidi. karınca olayını komple beğendim zaten.

.duyduğu sesler artık buna bir şeyler yaptırıyor. kızını öldürtmeye çalışıyor ama direniyor. köpeği öldürüyor allahsız, kızını öldürmeyen köpeğini öldürür hesabı kılçık mıdır nedir yavrum yazık çok da şeker bir golden hakkın rahmetine kavuşuyor, tavi film icabı hehe. 

.sonuç kısımlarına doğru şeytan çıkarma meselelerine giriyor ama beceremiyor. sonra gebermeyi deniyor ama bu sefer şeytan engel oluyor kendini öldürtmüyor. ortalığı iyice karıştırıp iyice şeytanın oyuncağı olduktan sonra aynada kendine konuşuyor. film kanıttır diyor. sonra yok efendim hepsini kendim yapıyorum falan diyor ya tabi kanıt kendince.

.hani sonuç kısmında velet oyuncağını unuttu diye eve gelip ölse çok kötü olacaktı ya en azından eve geliyor, yanındaki hatuna (neyi olduğunu tam çıkaramadım, kız kardeşi dedi gibi geldi ama bakıcı da olabilir, o sahne ile kız kardeş meselesiyse çok fena tabi) boyun kıtlaması yapıyor. kızının peşinden öldürmeye gidiyor. arada kendine hakim olmaya falan çalışırken karısı geliyor, kendisini pencereden atacak kadar zaman yaratmasına yardımcı oluyor ve abimiz kendini pencereden atıp ölüyor. gözünden karınca çıkarak da film nihayete eriyor.

--- spoiler ---