15 Temmuz 2018

Traffik


iyi güzel de bu oyuncular nedir kardeş? salak saçma iki zenci adam, ikisi birbirinden kıl. esas kadın desen ayrı bir uyuz. yardımcı kadın tipi desen zaten kötü. kötü karakterler fena değildi. keltoş biraz iyidi, polis kadın fena değildi ama yine de yeterli değil işte. gerçek olaylardan esinlenilmiş diyor. ne kadarı gerçek sonunda açıklamıyorlar. çok çarpıcı ele alamamışlar. sonuna kadar gerilim dozu az, son kısmında güzel geriyor ama o kadar işte. filmde pek fazla bir şey yok. normalde bu tarz bir gerçek hikaye olsa çok daha çarpıcı yapıyorlardı. bunda öyle bir tarz yok. müzikler güzel başlıyor, filmin sonu da görüntü olarak güzel bitiyor. arada kalan görüntülerde pek hayır yok.

--- spoiler ---

.beyaz kadın ticaretini ele almışlar. gazeteci bir karı var, latin midir nedir? zenci ile takılıyor, arkadaşı menajer zenci ve kız arkadaşı da var. bunların arasındaki olaylar inanılmaz saçmaydı. esas oğlan, esas kıza evlenme teklif edecek, bu da olmazsa olmaz herhalde. film olsun diye araya kaktırıyorlarsa yazık yani.

.neyse işte bu karıya doğum gününde bir araba yapıyor. bir de menajer arkadaşının mekanında kutlama yapmaya gidiyorlar. yolda benzinlikte olaylar karışıyor. esas kötü keltoş karıya biraz yazılıyor, sonra tuvalette ağız burun dağılmış kadın bir şey diyemeden uydu telefonunu çantaya atmış. şifreli telefonun şifresini söylemiş. çalınca ancak görüyorlar bunu, kim çaldırıyor tabii orası da ayrı.

.bizim çift mekana varıyor, güzelce havuzda falan sevişiyor. sonra menajer arkadaşı geliyor. salak saçma bir geliş o da, derken olaylar gelişiyor. uydu telefonu çalıyor. sonra polise bildiriyorlar, beklerken kadın geliyor. telefonu geri istiyor ama vermiyorlar. 

.dışarı hep birlikte çıkınca kadın işte hepsini çıkardım falan filan derken şak diye öldürüyorlar kadını ve gerilim başlıyor. menajer telefonu zorla alıyor, gidiyor güya pazarlık yapacak. bakıyor kendi sevgilisi (diğer zenci ile takılmışlar falan filan derken terk etme muhabbetini de söylemek lazım ama boş işte yazmaya bile gerek yok) de yok ortalıkta. çantası falan var, almışlar karıyı ticarete mal olarak yerleştirmişler.

.adamı şak diye öldürüyorlar tabii, telefonun içeriğini göreni yaşatmamaları lazım, mevzu bu zaten. diğerleri garaj kapısından zorla kaçıyor. yakındaki eve geliyorlar, orada dindar bir abimiz bunlara kucak açıyor ama saniyesinde onu öldürüyorlar. o ara fotoğrafları internete yüklüyor gibi. kadın da mübarek sayıları ezberlemiş. gazeteye direkt fotoğraf atıyor sanki. tam yüklendiği görülmüyor ama herhalde yüklenmiştir. tabii bu olaylar anlaşılmadan dindar abimiz ölüyor, zenci arbedede vuruluyor, ölüyor. çok çabuk ölüyorlar. karı öyle ortada kalıyor. cebinde yüzük falan görüyor, pek üzülüyor ama devam ediyor. normalde insan dağılır ulan.

.dindar abimizin arabası ile kaçmak isterken, araba çalışmıyor. yakalıyorlar karıyı, basıyorlar uyuşturucuyu, ticareti yapılan diğer kadınlar gibi tırın içinde naklediliyor. işin içinde şerif de varmış tabii. olayların ortasında gelip yardımcısını vurması iyidi. o kısmı biraz atladım ama çok da mühim değil.

.mağaraların içinde ama benzinliğin hemen dibinde bir yere koymuşlar bunları. benzinlikte bu karıya yazılan keltoş, malının tadına bakmak istiyor. karıyı tam halledecek yerden bulduğu çivi ile adamı biraz çiziyor, sonra da taşla kafasını eziyor. nasıl bir karıymış lan bu diyor insan. yardımcısı tam olaya dahil olduğu sırada diğer arkadaşı basıyor yardımcısına aşırı doz uyuşturucu, harcıyorlar birlikte.

.kadın koşturuyor, benzinliğe ulaşıyor. güya şeriften yine yardım isteniyor ama diğer telefondan fbi ve haberler falan aranıyor. şerif tam paketleyip karıyı götürecekken basıyorlar, her şey ortaya çıkıyor ve kahraman oluyor. böyle de bitiyor film. arada şerif her şeyin ticareti olur diyerek meşrulaştırmaya çalışıyor. fikri altyapısı bu kadar yani.

--- spoiler ---