10 Eylül 2012

Justice League: Doom


justice league serisinin ne kadarını izledim bilemiyorum ya da tam bir seri gibi konudan konuya devam etmiyorlar sanırım ama izlenir yani o kadar kahraman ve dünyaları kurtarma olayları hiç baymıyor. daha önce görmediğim tipler oluyor hep nedense. tabi kendisi sinema filmi gibi değil de çizgi film kanallarında yayınlanan tv film kalitesinde bir animasyon.

--- spoiler ---

.esas kötümüz, ölmeyen adamımız dünyanın 3/4'ünü öldürüp başa geçmek istiyor. dünyaları binlerce yıl önce olduğu gibi demir yumruk ile yönetmek istiyor. bunun için de önce batmanın adalet ligini notürize etme planlarını araklayıp hepsini köşeye sıkıştırmak ardından da güneş patlaması yaratacak bir bombayı güneşe yollayarak yapmayı planlıyor.

.tabi süperman nasıl ışıktan hızlı hareket eder, füze nasıl o kadar çabuk güneşe ulaşır gibi soruları sormamızın bir manası var mıdır bilemiyorum ama eğer güneş patlaması dünyaya ulaşır ise buhar makine dönemine döneriz diye bir laf ediyor ki, elektriklerin kesildiği revolution serisinde de aslında bunun olması gerektiğini söylüyor gibi ama ondaki gizem farklı çıkacak diye umuyoruz neyse konuyu dağıtmayalım.

.işler bu şekilde ilerler iken batman anasının babasının kabrinden çıkıp diğer tüm elemanları tek tek kurtarıyor. aslında adalet liginin lideri süpermen mi? batman kötü çocuk gibi ama genelde planları o yapıyor gibi bilemedim neyse işte zaten sonunda da çıkartmak ile falan tehdit bile ediyorlar.

.ayrıca zenci bir kahraman da çıkartıyorlar sayborg diye kendilerini adalet ligine alıyorlar falan. daha önce de zenci tip çıkarmışlardır ama lige aldıkları ilk olabilir bilemiyorum. nasıl da vurgulamalar bunlar falan diye düşünebilir insan. 

.ha dünyayı kurtarıyorlar mı diye soru mu takıldı aklınıza? hehe, ulan kurtarmasalar burada nasıl oturacaktık, elbette kurtarıyorlar ki biz rahat rahat oturuyoruz yerimizde.

--- spoiler ---