30 Aralık 2012

Pathfinder


şöyle bir durum var hemen açıklayayım. bazen film puanı yüksek ise beklenti yüksek oluyor ve tatmin olmak zorlaşıyor. puan düşük ise beklenti düşük oluyor ve tatmin edici geliyor. benzeri bir durum oldu. puana göre görüntüleri beğendim, tipler de güzel geldi. renkler falan, müzikler falan kötü değil hatta güzel. sonu belli zaten, kurguda da fazladan bir şey yok ama izlenir yani, izlenmez değil.

--- spoiler ---

.esas oğlanı beyaz at eşliğinde çocukken kurtarıyor kadın. sonra kabilesine getiriyor. ufak bir tartışmadan sonra alıyorlar, besliyorlar büyütüyorlar. yıllar geçiyor. yine vikingler geliyor yağmalamaya, tam da esas oğlan dağın tepesine çıktığında oluyor bu olay ve kabilesini, üvey anasını babasını, öldürüyorlar hepsini.

.sonra bu hafif dalıyor, bir kaçını harcayıp kaçıyor. diğer kabileye kadar takip edileceğini bile bile yakınlarına gidip mağarada beni ellemeyin demesi mantıksız geldi ya can havli ile diyelim artık. neyse diğer kabileyi de bulaştırıyor, zaten adamlar seri şeklinde kabileleri öldürme niyeti ile çıkmışlar yola. tarzları da buymuş.

.güzel bir plan ve tuzaklar eşliğinde baya bir adam harcıyor ama adamlar bitmiyor bir türlü, yakalanıyorlar. esas kız ile işi pişiriyor bu arada, o da yakalanıyor. neyse diğer köyü göster ya da kaçanları göster muhabbetine bu kılavuzluk etmeye başlıyor.

.yolda tuzaklar, komplolar derken hepsini harcıyor işte ve yine beyaz at ile film bitiyor. mutlu son. demirin bulunması meselesi, kılınç yapımı muhabbetleri iyidi aslında. üstün olan diğerini ezer arkadaş. bu mesajı vermediler de biz aldık yine, kabul eyle amin diyelim.

--- spoiler ---