17 Ocak 2015

Rurôni Kenshin: Kyôto Taika-hen


ne yapmış bunlar hiç anlamadım. hadi önceki film iyidi hoştu da bu tam boş olmuş. esas karakterler hadi mühim kişilikler olsun, ağır laflar yine tamam olsun da iki saati geçkin film yapıp sonu yarım bırakmak nedir yahu? delikanlılığa sığar mı? dizi bölümü olsa neyse, sinir oldum yeminle. o kadar ağır akan dialog sahneleri var ki hızlandırdım. aksiyon filmi olacak aksiyonu toplam yarım saat bile değildir. ne bileyim devamını da merak ediyorum ama böyle olacaksa can sıkıntısından başka bir şey değil. hele hele dövüş sahnelerinde yeni bir şey de yoktu. bir de ilk filme bok atmış gibi olmuşlar farkında olmadan. müzikler aynıydı, iyidi işte.

--- spoiler ---

.ilk filmdeki kılınç sahteymiş, daha doğrusu gölge kılınç imiş. adam o kadar iş yapıyor ikinci filmde çat diye kesiliyor kılınç sonra neymiş efendim gerçek ön yüzü keskin olmayan kılınç geliyor piyasaya. saçma olmadı mı biraz şimdi?

.ilk filmden sonra devran değişmiş ama bizim oğlan çoluğa çocuğa karışmamış. yine esas kızla takılmacalar ve kılınç dersleri (ki kendisi pek ders vermiyor) şeklinde devam ediyormuş.

.savaş sırasında kullanılan çılgın ölüm makinası bir tipe müttefik askerler hainlik etmiş, naber len derken sokmuşlar kılıncı, adama on kılınç girdi orada üstüne yığdılar cesetleri yaktılar ama kar yağmış ateş sönmüş aralarından da esas kötümüz çıkmış. şimdi ateş yaralarını dağlamış, iç kanama olmamış ve birinci derece yanık olmasına da kar engellemiş diye mi düşünmek lazım? mümkün mü allanı kitabını seversen?

.neyse hadi hainlik, adalet, kimseye güvenmeme vurguları açısından iyi güzel de çok abarttılar. sonra karşılaşmalar muhabbetler falan derken kimse kimseye dokunmuyor. yumuşak huylu bir tanesi ile kapışıyor falan derken o tip geliyor esas kızı kaçırıyor. düşmanınla karşılaşıyorsun bitir işini değil mi?

.illa sevdiklerinin başına bir şey gelecek de ondan sonra kendine gelecek. sevdiceği de adam öldürtmeme görevlisi gibi, ilk filmde de bu muhabbet çok olduydu ama bunda biraz abartmışlar. hele kılıncın keskin olup olmadığını bilmeden sallıyor ve adamın boğazına geliyor mesela. şimdi öldürme kastı var orada, adam ölmese ne olur? ölse ne olur? niyeti bozmuş tekrar öldürmeye dönmüş demektir.

.devam filminde öldürmeye geri dönecek herhalde, sevdiceği öldüyse bu böyle olur diyorum. ölüp ölmediği de belli değil ya sonraki filmi izler miyim emin değilim? aynı şeyleri çok tekrar etmişler. çok süper bir kılınç dövüşü sahnesi de olmayınca çok sıkıldım izlerken.

--- spoiler ---