24 Mayıs 2012

Red Dog


bi hachi: a dog`s tale gibi değil tabi ama yine de her türlü köpek seven insan evladına hitap eden bir film. böyle az göz sulanması yaşatıyor ama çok değil. hikayeyi abartmışlar baya komiklik olsun diye mi yapmışlar bilemedim ama komiklikleri de var güldürüyor da yani. 

--- spoiler --- 

.bi kere gerçek hayattan alınmışmış, hikayenin tamamı gerçek değildir tabi ama böyle bir köpek var imiş ve heykeli de dikilmiş hakkaten. en.wikipedia.org hachi`nin heykeli de japonyada dikili. hikaye bakımından hachi daha manyak tabi, daha vurucu ama bu red dog da hiç fena değil. 

.çılgın bi köpek, herkesle az anlaşan, arabalara otostop çeken bi tip böyle. şantiye gibi bir yere yoldan bulununarak getirilen ve herkesin sevgilisi haline geliyor ama böyle siklemezsen sevilirsin hesabı, bunu tam siklemeyen con bir gün onu çiğ tavuk yemekten kurtarıyor ve dostlukları başlıyor. 

.con iki yıldan fazla biryerde kalmayan bir adam, iki yıl birinci günün sabahında hayatını düzene oturttup evlenme planları yaparkene bir kanguru yüzünden motorsiklet taklası falan filan derken hakkın rahmetine kavuşuyor. yani vuruculuk için midir nedir ama bu kadar da gerçek hayatta olmaz dedirten a... 

.neyse red dog bunu bekliyor 3 hafta, hachi hayatı boyunca beklediydi mesela bu yüzden sadakat hikayesinde çok vurucu olmuyor, neyse sonra dünyayı dolaşıyor diyorlar. yok artık daha neler. gerçek değildir herhalde ya şimdi aç aç araştıramadım bunu. neyse çok da mühim değil. 

.red dog evine geri dönüyor ve conun kabri başında ölüyor... nerden bulacak kabri, nasıl bilecek. ha böyle hikayeler de var ama ne bileyim gömülürken falan görmüş olması lazım. koku falan kalmış olması lazım. yine fazladan hikaye gibi geldi bana ya. bok atmayalım tabi. 

.tipler falan güzel, kedi köpek kavgası olayını da çok abartmışlar ama kedici insan ve köpek sevenler falan gibi tiipler yapmışlar. örgütlenmeleri, devamlı kafalarının güzel olması böyle bir acayip tabi. komunutülerini seveyim ben bunların. o da bir dünya tabi. 

--- spoiler ---