10 Mayıs 2019

Keith Richards: Under the Influence


başka bir yemek yerken izlemelik belgesel. yine hiç beğenmedim. müzik falan dedik ama bir kere rolling stones kim ki? onun gitaristi bir eleman amcamızın belgeselini yapmışlar. konsepti yok hükmünde, ne anlatıyor bu amca diyor insan izlerken... bir şey de dediği yok, devamlı bir gülüyor, cümlelerini gülerek bitiriyor. arada bir iki güzel kelam edebiliyor ama çok boş beleş. öyle kötü bir insan evladı değil ama babasıyla 20 sene küs kalmış, sonra barışınca da hiç yanından ayrılmamış. her şey iyi güzel ama işte belgesel olarak insana pek bir şey vermiyor. hem de ne müziğine ne müzisyenlerine aşina değilseniz cidden boş beleş işler oluyor. ne bileyim boş vaktin de boşunda olduğundan acımıyorum ama yine de resmen netflix'deki izlenebilecek türkçe düblajlı belgeselleri bitirdim.

--- spoiler ---

.bir kere ingiltere'nin oralarından çıkıp gelip zenci müziği yapmak nedir abicim? bir yavşaklık var bu türde, rock gibi değil. rock falan iyidir hoştur da bu eğlencelik tarzda devamlı bir uyuzluk hissediyorum. mutlaka güzel şarkıları vardır ama genelde kökeni blues olsun diğer türevleri olsun, bu zenciler yapamamış bu işi ama keith amcamız buna aşık olmuş.

.ta o zamanlardan gitarı ile seken amcamızın hayranıymış. bir tane zenci, gitarı hafif silah gibi tutuyor ama tek ayağı üzerinde sekerek şarkı söylüyor. bu sahneyi tv'de görmeyen yoktur herhalde. işte o amcanın hayranıymış. bir gün gelmiş, gitmiş onun sahnesinde olmuş.

.kendisi de bu kadar yaşlanınca ki 75 yaşındaymış ama 85 gösteriyor, efsaneler arasına kafadan girmiş. zaten bilmem kaç yıldır dağılmayan grup olarak rolling stones geçiyor, bu da temel taşlarından biri.

.hikayesinden pek bir numara öğrenemiyoruz. kendisinden nerdeyse 40 yaş küçük karısı var. rockstar olunca böyle şeyler normal herhalde. devamlı kafaları bulup içiyorlarmış gibi ama tam olarak öyle değil diyor.

.stüdyoları, kayıtları ve turneleri pek seviyormuş. bu hayat tarzından hiç etkilenmemiş. adam gitarı eline alınca resmen bunların hayalini kurmuş, hayalini yaşamış ve şimdi bu halde.

.otuzlu yaşlarından sonra yaşamanın gereksiz olduğunu düşünmüş ama 31 yaşında daha yaşayacak çok şeysi varmış. ne bileyim feyz alalım diyoruz ama alamıyoruz. zaten yaptığı müzik insana çok boş geliyor. bunun da seveni çok, ona lafım yok.

--- spoiler ---