1 Nisan 2015

Extraterrestrial


film bütün klişeleri kullanmış herhalde. aslında kullanım olarak kötü yapmamışlar, efektlerdir özellikle müziklerdir falan gayet iyidi ama senaryoya angutça bir aşk hikayesi monte edelim demişler ve çıkan sonuç uzaylı da olsa romantik adamlarmış lan dedirtiyor idi. böyle saçma bir şey izlemek istenirse akıcı bir film denebilir. tipler tanıdık, akış içersinde tek kamera çekimine de geçiyoruz yani kameraların bir miktarı filmin içinde yapalım demişler. allahtan abartmamışlar çünkü görüntü kalitesini de gerçeğe uyduralım diye saçmalamışlar. sonu yine fena değil, şu romantik salaklığı yapmasalar hiç korku filmine benzemiyor diye kötü düşünmeyecektim ama ne romantik, ne korku filmi olmuş. bilim kurgunun da ağır klişesi işte.

--- spoiler ---

.gençlerin topluca ölmeye gittiği filmler diye liste de yapılabilir herhalde. onlardan biriydi, ilk karelerde tatlı iç çamaşırı ile esas çiftimizin güzeli (ne kadar güzel tartışılır tabi) görünüyor ve olaylar başlıyor. yine taşrada bir yere bir mevzu için gidiyorlar. esas oğlan da eğlencesine arkadaşlarını çağırmış ve topluca ölüme gidiyorlar böylece.

.giriş ve gelişmeyi hızlı tutmuşlar o iyi olmuş. zaten efektlerdir geçişlerdir derken yol alıyorlar, derken esas oğlan kıza evlenme teklif ediyor ama kız kabul etmiyor böyle bir romantik temel atıyorlar.

.amma velakin bir uzaylı muhabbeti ortaya çıkıyor. ilk şerifin kasabasında şüpheli olaylar oluyor, oradan başlatıyorlar. daha sonra şerif olaylara dahil oluyor. en sonunda da şerifle yolları kesişiyor, şerif bunlara inanıyor ama uzaylı beynini patlattırıyor. bu kadar kudretli adamlar ama radarda görünüyorlar falan ne bileyim hafif saçmaydı.

.hele hele medeniyet ilerledikçe vahşilik nedir? uçuk elemanın kol kopma sahnesi hafif çakmaydı. inceleme sahnesi komikti. göbek deliğinden bir şey sokuyorlar sonra götünü patlatıyorlar elemanın, haydan gelen huya gider hesabı öyle ölüm uygun görmüşler.

.neyse işte filmin akışında gerilim yaratan pek bir şey olmadı. evde uzaylı var meselesi ve en kötüsü tabi köpeği öldürmesiydi. en çok ona gerildim, en çok o görüntüde mütessir oldum. köpekten ne istedin uzaylı kardeş. domuzların götünü kesiyorsun iyi güzel de tüylü dostlarımızı ellemeyeydin iyimiş.

.ot yetiştiriciliği yapan eski abimiz de bir miktar komikti, aslında film böyle name yapa yapa sahne geçiyordu. komiklik gibiydi yani komple ama işte ciddi yapmışlar o pek olmamış.

.uzaylı komplosuna bağlayarak da filmi bitiriyorlar. kızcağız esas oğlan arkasından koşuyor. uzay gemisi içinden kurtarıyor elemanı, hayata döndürüyor. uzaylılar bakıyor çok romantik bunlar salalım bari, bırakıyorlar dünyaya ama insan askerler bunları görüp vurup öldürüyor. yüzüğü takarak da ölüyorlar. dünya üzerinde uzaylılarla anlaşma varmış. temizlik ekibi her şeyi temizliyor ve film burada bitiyor.

--- spoiler ---