29 Ocak 2018

Thor: Ragnarok


artık komediye dönmüşler iyice, aslında isabet olmuş. nasıl olsa ölen giden yok, rahat olalım. bir iki kahramanlık var, gerisi zaten süper kahraman. bir tane de yetmiyor, birleştiriyorlar da birleştiriyorlar. avangers'tan sonra revengers diyelim demişler. hulk ne alakaysa buralara düşmüş. thor'la birlikte komedili bir şekilde olayları karıştıralım demişler. filmin sonunda sonraki filmin ismini bile veriyorlar. olaylar bitmiyor da bitmiyor. şu aralar seksenler çok moda, herkes seksenlere dönüyor. bu filmde de viking mitolojisini seksenlerle buluşturmuşlar. yaşlı marvel yazarımız filmde berber rolünde, thor'a saç tıraşı yapıyor. karakterini bir o tıraş eder yani. müzikler falan da iyidi. tabii bu kadar aksiyona düz coşkulu müzikler bir yerden sonra kafa ağrıtıyor. bir de loki'nin dönüşünü beğenmedim.

--- spoiler --

.kötü kötü kalsın diyeceğim de o kadar değil. iyi de değil, öyle karışık hain bir karakter, ona tekrardan iyilik katalım diye halkını kurtarttılar ama yetmedi.

.şimdi bu süper güçlü varisler. odin'den soyundan ve asgard'ın havasından suyundan güçlerini alıyorlardı. asgard yok olunca bunların güçleri yok olmayacak mı? olmayacaksa niye olmayacak? yine halktan mıdır diyecekler? önemli olan toprak değil halktır mı diyecekler? aslında diyebilirler de, düşününce cevabı kendim verdim sanki.

.thor rüyalarında asgard'ın yok olduğunu görüyor. yok edici surtur ile hesaplaşmaya gidiyor. gidip tacını alıp gelip asgard'a getiriyor. orada babası kılığında tipin tiyatroyla loki'yi sıvazladığını görüyor. mağer loki kaçmış gelmiş, babasını dünyaya sürgün etmiş. kendisi tahta oturmuş öyle eğleniyorlar.

.hemen babalarına gidiyorlar, stranger abimizden yardım alarak, görüşerek de diyebiliriz. komik sayılırdı o sahneler, babalarının son anına yetişiyorlar. kendilerinden önce bir kızı olduğu, kötücül ablalarının dünyaları yok edecek güce sahip olduğunu öğreniyorlar.

.babası öldükten sonra kadını sürgün tutacak güç kalmıyor, şak diye geliyor. loki de hemen bizi buradan çıkart diye ışınlamacıya söylüyor. tam o anda ışının içine hela atlıyor. iki kardeş gezgenler çöplüğüne, hela da asgarda geliyor ve işler karışıyor.

.çöplük gezegende loki yine işini biliyor. thor yakalanıyor dövüşçü olarak tutuluyor. hulk ile o vakit karşılaşıyorlar. dövüşleri bir harikaydı aslında. derken hulk iki senedir hep hulk olarak kalmış. gemilerinden biriyle buralara düşmüş.

.thor'u yakalayan kadın özel savaşçılarındanmış. hela'nın öldürdüğü birlik valkyrie'den imiş. ilkin kabul etmiyor. sonra dünyalarını kurtarmayı kabul ediyor. hepsi birlikte seksenler uzay filmi kovalamacasından sonra geçiyorlar asgard'a.

.loki arkadan niye ekip toplayıp geliyor onu anlamadım. aslında kardeşine yine kazık atacaktı ama ekip toplayıp gezegenini kurtarmaya geliyor. sanki anlaşmışlar gibi yapıyorlar ama ben ikna olmadım.

.thor hela ile kapışmaya gidiyor, zaman kazandırmak için bunu yaniyor. zenci heimdall zaten insanları toparlamıştı, kılıncı almıştı. dünyaları kurtarmak için geçidi falan kapatmıştı. kardeşlerin gelişini falan da biliyor tabii, arada thor ile haberleşmeler şunlar bunlar derken tam halkı tahliye edecek iken büyük kurt. sonra onun üzerine komik şekilde atlayan hulk ve kapışmalar derken loki geliyor hepsini kurtarıyor. arada hain tipi de insanları kurtaran tipe çeviriyorlar. gereksizdi ama işte kan gövdeyi götürüyor.

.hepsinin kuvveti hela'yı durdurmaya yetmiyor. onlar da önemli olan halktır, toprak değildir diyerek gezegenlerini yok eden surtur kehanetini gerçekleştiriyorlar. böylece asgard halkı uzay gemisi ile dünyaya yol alıyor ve film bitiyor. bitişten sonraki görüntülerde kocaman bir gemi karşılarına çıkıyor.

.en son tekrar görüntüde de çöplük gezegenin lideri, komikli tanıdık abimiz ödeşmiş sayılırız diyor ve sonraki filme randevu veriyorlar. iyiler hoşlar, eğlendiriyorlar işte. yeterli bu.

--- spoiler ---