21 Ocak 2013

Old Yeller


pek eski filmleri izleyemiyorum ama bu köpekli bir film diye şey ettiydim. köpekler falan zaman tanımıyor yine de çok pişman oldum diyemem ama tabi pek bir şeye benzemiyor film. tam yapamamışlar hiç bir şeyi. 57'de ancak bu kadarı mı olmuş? ona mı vermek lazım, belki öyledir. yine de ısrarla köpek filmi aranıyorsa izlenebilir, eski film sevilmiyorsa pek bir şeyinden keyif alamama tehlikesi var. hele o aksanlı dialoglar insanı hayattan usandırıyor arkadaşım.

--- spoiler ---

.bir kere kuduz aşısı bu kadar mı geç bulundu? yoksa bu kadar mı imkansızlar? madem tehlike var bir yolunu bulsalar diye düşünüyor insan ama herhalde yoktur aşı falan bakamadım valla.

.salak çocuk neyi doğru düzgün yaptı? her bir şeyi eline yüzüne bulaştırdı. tiplerin hepsine insan ayrı ayrı uyuz oluyor ama tabi fazla kastırarak yönetilmesi ile ortaya çıkan bir şey olabilir. küçük veletde öyle aslında, o bile öyle yani.

.köpek güzel oynamış, onun da kuduz halini köpürtememişler ama yine de güzel yapmışlar. tam olarak köpek hikayesi denilemez ama yine de işte inekten, domuzdan en son da hayatını ortaya koyarak kurttan koruyan bir köpekciğimiz var.

.en son da kuduz olur ve ilk sevmeyen ama sonra çok seven sahibi bir ergen tarafından öldürülür. bunlar bu vakitte tüfek kullanıyorsa zaten şaşmamalı bu hale gelmelerine. üstüne bir de kızıldereli geyikleri falan var. kadınları çalıştırma muhabbeti, otlakçılık vs öyle hafif dokunduruşlar var. pek işe yaramaz sonuç olarak.

--- spoiler ---