21 Ocak 2017

The Girl with All the Gifts


beklediğimden kötü çıktı. pek bir numarası yokmuş. müzikleri çok tanıdık geldi, utopia'nın müziklerini yapan tiptir dedim, baktım oymuş. oyuncular zaten hepsi tanıdık. ingiliz amerikan oyuncuları doldurmuşlar. erlerden bir tanesi expanse'deki zenciymiş. öyle sıradan bilindik tipleri doldurmuşlar. dünyanın sonu hikayesini çocuk gelişim hikayesi ile harmanlamışlar. roman falanmış üstelik ama çok beğenmedim. sonu fena değildi en azından ama gelişmesinde pek dişe dokunur bir şey olmadı. başlarına bir şey gelmesi de çok saçma hatalardan otaya çıkıyordu. zombili, dünyanın sonu ve hafif çocuk psikolojisi üzerine bir film izlemek için belki işe yarar işte. fazlası yok.

--- spoiler ---

.ilkin bu çocuklara naptılar bunlar diyoruz, bir deney yaptılar sonucu iyi gitmedi. çocuklardar bir terslik var diye düşünüyoruz. hani böyle özel güçleri olsa o zaman film daha tatlı olurdu. çıka çıka zombi çıkıyor.

.zombi çıkması bir miktar hüsran yaratıyor, dünya yerinden oynamış. bu veletler de zombi anaların yaptığı düşüklermiş. daha doğrusu analarını içinden yemiş öyle çıkmışlar. belli bir büyüklüğe ulaşınca anasını yiyip çıkıyor demek. bu kısmı hoşmuş aslında öyle başlatsalar daha çarpıcı olurdu. en azından bir kesit alsak olabilirdi.

.onun yerine kedi yeme sahnesi koymuşlar. hem de kız kedi fotoğrafı asıp her gün ona iyi geceler diliyordu. karnı acıkınca gözü görmedi. diğer yabani çocuklar adamı yiyince, e hayatta kalacaklar tabii dedi. yetmedi liderlik için çocuğun tekinin başını ezdi.

.yani karakterinin bütünü açısından biraz zorlamaydı. sonunda da madem dünyayı kurtaramıyoruz batırırız iyice dercesine sporların salınmasına sebep oldu. aşı yapıp dünyayı kurtarmaları daha kötü olurdu tabii, onun yerine böyle bir seçenek fena değildi.

.iyice batıracakken, sonunu toparladılar diyelim. öğretmen karakteri çok sıkıntılıydı. esas kız da iyi değildi aslında. daha iyi bir oyuncu bulabilirlermiş. zaten karakterini tam yansıtamamışlar, bir karıncayı bile incitmez gibi. sonra canavarlığının farkında kendini feda edecek gibi. en sonunda da yaşamayı seçiyor.

.son muhabbetler o yüzden biraz saçmaydı. kız sanki doktoru tongaya getiriyor. sporlar sıkıntı değil duruyurlar nasıl olsa diyor. kadın da su ya da ateşle açılır onlar diyor. kız da küçük çocukları sorup, biz hayatta mıyız? canlı mıyız diyor? evet cevabını aldıktan sonra niye senin için ölelim o zaman deyip tüm dünyanın ta'mına koyuyor. bu mudur yani? 

.ha kalan çocuklara sevgi dolu öğretmen askerin kapalı bölümden ders vermesi iyidi, komikti. vahşi olana tıslıyor, diğerlerini sustuyor. büyümüş de küçülmüş disiplini sağlıyor. ikinci nesil zombi olarak simbiyotik harika yaratmışlar. dünya bunlara kalmış. varsın kalsın.

--- spoiler ---