11 Haziran 2013

Choi-jong-byeong-gi Hwal


film hoş, içiçe hem intikam hem kaçış kovalama sahneleri bol idi. aksiyon dozu da yüksek, her daim bir hareket var. o yüzden pek sıkmıyor. çin ile kore arasındaki husumetin filmi gibi olmuş. kaplanlı sahne pek olmamış ama o kadar da olur herhalde. tam yapamamışlar yani. müziklerimiz de yerli yerinde idi. karakterlerimiz de pek iyiler idi. sonu da güzel olmuş, tabi neden öyle oldu tam idrak edemedik ama olsun güzeldi.

--- spoiler ---

.ilkin niye falsolu indiremedi elemanı anlamadım. korkudan mı dedi? ama rüzgardanmış sanki öyle anlaşıldı. hani belki esas adam ölmeli diye yaptılar bilemedim ama hoş oldu yine de. ikinci sefer saplanan oku çıkarıp (kendi hayatını feda edip) kız kardeşinin boynunun yanından indirdi adamı.

.kovalama kaçma sahneleri, özellikle atlama sahnesi apocalypto'yu çağrıştırdı. tabi öncesinde ormanın ruhu kaplan meselesi falan benzer bir hikaye gibi geldi. o da hoş hikaye idi bu arada bu da hoş tabi.

.çinlilerin kötü gösterilmesine de ne diyeyim bilemedim. kötülerdir tabi ama çinli filmlerinde de japonlar kötü ya da tersi artık. bu işler hep böyle. birbirlerini kesip biçip üstüne film yapmışlar.

.ilk kaçış sahnesinde küçük kızın çığırmasına deli olduydum, büyüyünce tekrar benzer sahnede tokadı bastı allahtan.

.bir de çok hayvan telef ettiler ona üzüldüm. ilkin alman kurtlarını harcadılar sonra atlar, kaplan derken öldürmedikleri hayvan kalmadı piyasada. hayvan hakları örgütü olarak ayağa kalktık bekliyoruz hala ayakta. tabi insan kesmişler tarih boyu hayvan da bir şey mi? denebilir...

--- spoiler ---