15 Ekim 2013

Life After People


benzeri bir kaç belgesel izlediydim. bu daha eski sanırım, zaten youtube'dan indirme görüntüler ve türkçe düblajlı idi. yine de 3d modellerinin kötü olduğu anlaşılıyor. mevzulara çok geniş ölçekte bakmak yerine yaptıkları bilmem ne barajı, yok amerikanın şusu busu şeklinde bakmışlar. köpekler ve evcil hayvanlar ile ilgili kısımları hoş idi. bir kaç enterasan bilgi daha edindim diyelim. vakit öldürmelik işe yarıyor, bir kaç seferde bitirdim tabi uyku molaları ile.

--- spoiler ---

.son kısımda dedikleri dünyadan yayılan sinyallerin bir kaç ışık yılı sonra parazite dönüştüğü muhabbetini ilk defa duyuyorum. bir çok belgeselde adamlar buna bel bağlıyorlar ama demek parazite döneceğiz? ha bu paraziti normal sinyale çevirecek birileri çıkar mı? bellisi olmaz o işin ama sinyale de pek bel bağlamamak lazım demek.

.10bin yıl sonra insandan izler kalır mı? kendi yaptıkları heykeller kalır, bir de süper barajları kalır. ulan piramit falan var işte. çin seddi falan, onlarada ayıp olmasın diye değinmişler demek. taştan olan bir sürü şey kalır işte, bu vakte kadar kalanlar kalmış bundan sonra niye kalmasın?

.korelezyon mudur nedir? bin kere tekrar ettiler, demir ve beton bitecek imiş. her taraf çayır çimen olacak imiş. on kere gösterdiler anladık. mümkündür, çernobilden sonra terkedilen kasaba o kadar da yıkılmamış bu arada ama tabi 20 yıl olmuş. nasip bakalım.

.köpeklerin kurtlarla çiftleşmesi ve yaşamlarına devam etmesi güzel. süs köpekleri ve diğer hareket kabiliyeti düşüklerin eleneceği fikri de belli ama değinmeleri güzel. kediler fare ile ne kadar idare edecekler onu bilemedim ama bulurlar herhalde bir çaresini. hamam böcekleri bile bize bağlı diyeceklerdi de 300 milyon yıldır hayatta olan böcüğe de biz bir şey yapamayız herhalde.

.sonuçta tez zamanda insanlık ortadan kalkar da gram geriye bir şey kalmaz diye dua edelim madem, hem okyanuslar güzelleşecek, doğa dengesini bulacak. bize ne gerek var ulan diye insan düşünüyor. kuçular bile hayatta kalacak, onların bile bize ihtiyacı yoksa zaten boşa yaşıyoruz.

--- spoiler ---