10 Eylül 2016

X-Men: Apocalypse


x-men serisinin şimdilik son filmi, adamlar çekiyor durduramıyoruz. önceki filmlerden hatırlananlar var hatırlanmayanlar var. artık kendi karakterlerini ezberleyin ülen diye çekmiş gibiler. bu filmde x-mengillerin ergen hallerini görüyoruz. aslında iki sene önceki filmin değil de beş sene önceki filmin devamı gibiymiş. magneto'nun çılgınlık yaptığı, mystique'nin günü kurtardığı kahraman olduğu filmin üzerine biniyor muhabbetler. 3d görüntüleri biraz abartıydı, giriş kısmında çok yapay geldi, sonra gözümüz alıştı herhalde. yine müzikler kötü başladı ama en azından full orkestra şeklinde gitmedi. esas kötü karakteri iyidi. en sabah nur demişler, apocalypse olarak da biliniyormuş kendisi. 

--- spoiler ---

.esas kötünün olayı iyidi de işte eski mısır görüntüleri oyundan alınma gibiydi, o pek güzel olmadı. adam mısır tanrılarından, ilk mutantlardan ve kendine özellik ekleyebiliyor. dahası mutantların özelliklerini artırabiliyor. bu kadar süper güçlü adamı nasıl yendiler diye insan kara kara düşünüyor.

.tabii ona da gönderme yaptılar, hafif aydınlanmalı. demek böyleymiş dedi. jean'in anka kuşu meselesine buralardan gelmişiz. jean rolünde sansa da hiç gitmemiş. kız popüler diye tutup oynatmanın ne alemi var? hem hiç benzemiyor. hem hiç oynayamamış. hala kendini sansa sanıyor gibiydi.

.hızlı veledimiz, american horror story'nin oğlanı yine iyidi. komikli işler yaptı. okuldaki insanları kurtardı. sonra pek bir numarası yoktu ama magneto'nun oğlu meselesi de zaten sonraki hikayelere koyarız diye mevzuya girmemişler.

.magneto'nun geçmişi hikayesi iyidi. karısını ve çocuğunu öldürdüklerini bilmiyordum. güzel de oynamış hepsi. pek dokunaklıydı. tabii adamın kötü tarafa geçesi var. sanki iyi karaktermiş gibi nağme yapmasınlar.

.charles de fena değildi. gençliği, saçlarının dökülüşü falan hep bundan imiş. sabahın ilk ışıkları abimizin bir tek bu gücü eksik imiş. adam kendisi gücünü kullanarak insanların aklına mesaj gönderdi. tam tanrılık iş, böyle bir olayı da güzelce çekmişler. hoş olmuş.

.tabii bir şey yapamazsınız, yeni dünyayı kuracağım deyip de bir şey yapamaması kötü oldu. gelişme faslı iyidi ama sonucunda bir tanrıyı çabucak ortadan kaldırdılar. jean olmasa yine olmayacaktı ama olsun.

.nükleer bomba meselesi, sevgili tanrımızın insanlığa bakışı çok iyidi. araçlara güvenmeler, zayıfların başa gelmeleri, devamlı surette insanlığa giydirdi. kocaman laflar etti, karşısına çıkanı güzelce kuma gömdü ama pek bir şey yapamadan aramızdan ayrıldı. dünyayı yok etmek için nükleer bomba kullanmamasını saygıyla karşıladık. normalde çılgın kötüler dünyayı her türlü yok eder sonra da istediği gibi kurardı.

--- spoiler ---