24 Ocak 2014

Escape Plan


sylvester ve arnold abilerimiz var filmde. fifty cent elemanı pek bir yan rolde allahtan. adı üstünde hapishaneden kaçmalı bir film. sevenine hitap eden kısımları var. sonunda bir miktar şaşırtmaca var ama niyeyse sylvester abimizin tepkisini anlamlandıramadım, yani idare eder diyelim sonu için. görüntüler ve müzikler de idare eder seviyede. yaşlı kurtları izlemeye izlenir zaten.

--- spoiler ---

.şimdi bu anarşist midir? necidir arnold abimizin kızı vasıtası ile buralara düşüyor sylvester abimiz ama sonunda bana ne yaptınız ulen demiyor da el sıkışıyor. arnold abimizin olayı ne ben tam idrak edemedim. sonuçta suçlu değil mi? yani? sylvester abimiz de bir kanun adamı olarak bunun kaçmasına yardım etmiş oluyor. ha tuttukları yer insani bir yer değil. öyle ceza çekilme olmaz falan tamam da ne bileyim yine de o kısımlar olmamış yani.

.filmin hikayesini özetlemek gerekirse, vakti zamanında hukukçu olan sevgili sylvester abimiz bir gün bir suçluyu içeri tıkar. hapishaneden kaçıp ailesini öldüreceği konusunda tehdit eder bu suçlumuz ve dediğini yapar. sylvester abimiz de kendini hapishanelerin güvenliğine adar.

.kaçılamaz denen yerlere girer ve kaçar. ilk kaçış sahnesi bu anlamda güzeldi. noluyoruz lan demeye kalmadan açıklarlar ama o dakikalarda tam gaz heyecanı verir. sihirbaz gibi ortalarda takılır, gözlem gücü de pek yüksektir.

.neyse bu şekilde açıklar ile kaçılamaz hapishanenin el kitabı şeklinde bir şeyler yazar. buna uygun da bir hapishane inşaa eder bazı manyaklar. birilerinden kurtulmak isteyen zengin tipler. güzel bir mebla karşılığında insanları buraya paketlemeye başlar. aynı şekilde sylvester abimize komplo kurdular derken işin altında ilk kısımdaki dediğim gizem çözümünü yaparlar ve filmi bitirirler.

--- spoiler ---