24 Temmuz 2014

Appleseed Alpha


ilk filmi: appurushîdo ikinci filmi: ekusu makina, bu da üçüncü filmi. konu yine başına buyruk. her filmde görüntü biraz daha iyice. bu filmde cidden güzel modellemişler ama işte senaryo yok hükmünde. genel hikayeyi tekrar tekrar anlatsalar mesela, arada derinleştirmeye çalıştıkları yerlerde görüntüler koysalar falan pek daha güzel olurmuş. müzikleri hoş idi, öyle tekno falan iyi gitmiş.

--- spoiler ---

.diğer filmlerin konusunu da çok hatırlamıyorum ama bir savaş falan vardı. bu filmde savaştan sonrası olmuş herhalde. dünya yıkılmış, geriye fazla bir şey kalmamış ama bizim bri ve deu (ben diyorum kısaca) birlikte takılmaya devam etmişler. bölgelerindeki mafya babası tarzındaki bir adama iş yapıyorlarmış şeklide başlıyor.

.daha sonra bu mafya tipinin bri abimizin pilleri ile oynadığı ya da işte ayarlarını bozduğu ve kendine mecbur ettiğini falan öğreniyor. genel hikaye açısından da hiç bir yere gitmeyen bir mesele oluyor çünkü boynuzlu dedikleri eleman sonunda bunlara yardım ediyor. ne anladım ben bu işten diyor insan, filmin üçte biri bu meseleye gidiyor nerdeyse.

.neyse esas mesele, bir kızcağız imha silahının anahtarı imiş. bizim elemanlar ile bunlar karşılaşırlar. ilkin pusudan kurtarırlar, sonra peşlerinde daha üstün makinalardan kurtarırlar. dünya yıkılmış hala bir yerleri yok etmek isteyen bir tipe de engel olurlar. ilk asker kişilik ölür, sonra da kız kendini feda eder ve film biter.

.olimpus mudur nedir? öyle bir yer varmış da insanlar ayakta kalmışmış, bu sevgili makinamız da onlara haddini mi bildirecekmiş neymiş efendim. vay efendim dünyayı ne hale getirdik falan gibi üç beş kelam da ediyorlar ama tabi pek bir işe yaramaz.

.ha bu arada yeni dikkatimi çekti, anime ya da çizgi roman kökenli ve bizden hikayeyi zaten bilmemizi istiyorlarsa da ayıp ediyorlar. hepsini bilmek zorunda mıyız lan?

--- spoiler ---