22 Haziran 2014

The Dyatlov Pass Incident


olay enteresan da film biraz şaka gibi olmuş. misfits'den tanıdığımız eleman haricinde diğerlerin tipleri de beğenmedim. bu kadar seçmece tipi nasıl bulmuşlar anlamadım. hadi sesçi kızımız da fena değildi ama diğerleri inanılmaz kötüydü. oyunculuklar da sinirlerime dokundu, hele sarışın salağa çok sinir oldum. son biraz salakça olsa da eh işte dedim. müzik pek yok haliyle. kameranın filmin içinde olduğu filmler listesine de eklenecek. böyle çekerken neden devamlı kamera açık bunu doğru düzgün de anlatmaları gerekiyor, onu da yapmadılar tam.

--- spoiler ---

.mesela sonda rus askerler kamerayı bulunca niye içeri taşıyorlar, niye doğru düzgün kayıt yapıyorlar. oradan itibaren bir sürü yerinde kameranın açık olmasının pek bir manası yoktu. belgesel çekiyoruz her şeyleri göstereceğiz, rusların başına gelenler gibi gizem olarak kalmayacak falan demeleri biraz salakça oldu.

.bundan daha salakça olan da ulan evini falan düşünür insan neden hemen giriş kısmına ışınlanırsın ki? bu kadar saçma olabilir mi? neyse ki yaratık kıvamında ışınlandıkları için bu saçmalığa katlandık. esas karakterlerin öleceği belliydi de asıl yaratıkların bunlar olacağı biraz şaşırtmaca oldu. şimdi karışık olan kısmı 59'daki rus dağcıları da bu yaratıklar mı öldürmüş? zaman yolculuğu ile karışık bir şeyler attılar yani ortaya.

.bir de giriş kısmında haberlerde verilen hacklenmiş görüntü meselesini de devam ettirmediler. en azından bir yorum falan olur sanmıştım. öyle  bitti film. insanlar da bütün gerçeği görmüş oldular yani hehe. yeryerinden oynar idi böyle bir durumda o kısımları da es geçmişler.

.uzaylı teknolojisi diye bir şeyler salladılar bir cümle ile zaten belirsiz bir mesele çözeceğini de düşünmedim ama uzaylı mı? yoksa çılgın bilim adamlarının testleri mi? ne olduğu belli de olmadı. ortaya belli belirli bir şeyler atsalar daha iyi olabilirmiş.

--- spoiler ---