4 Kasım 2013

Gattaca


zamanının iyi filmlerinden herhalde, şu vakit izleyince çok da o etkiyi yapmıyor ama yine de güzel. bir çok mesele kasten abartılmış olmalı, yok artık diyor insan izlerken. genetik bilminin yeni yeni hortladığı zamanlara mı denk geliyor nedir? bilemedim ama abartmışlar abiler. üstelik imdb türüne romantik demiş, bu filmdeki kadar romantizm her filmde var nerdeyse. romantik yerine suç olmalıydı türü, orada bir hata var sanki. filmin sonu güzel, o yüzden de gönlümden artı bir puan daha fazla koptu. müzikleri iyi değil amma velakin.

--- spoiler ---

.teknoloji gelişimini tek taraflı düşünmüşler bir kere, dakka başı dna testi yapacak kadar. dnasından hastalıkları daha doğmadan ölçüp mükemmel insanı yaratmayı başaracak kadar ilerlemiş bir tıp suratları on kere değiştirir idi. neden iki ayrı yüz ile takılmışlar? senaryo için büyük bir mesele değil ama hani insanlar bakar kördür vurgusu için mi? gerek yokmuş böyle bir şeye ama belki hayalleri yetmemiştir bilemedim.

.üstelik her şey dna değil zaten, ihtimaller ve kalıtım bir çok şeyi belirlese bile al işe adam kendini araba önüne atar ise dna ona ne yapsın? gider sağlığına dikkat etmez ise kalp hastalığı riski taşımasa bile kalpten gider. bunu bile bile yine sırf abartmaya kurban ettiklerini düşünüyorum.

.hayallerinin peşinden koş, azmeden başarırı tarzında laflara karnımız tok ama güzel işlemişler. kardeşler arası rekabet olayı da fena değil aslında ama son yüzüş de abartı idi. hem öz kardeşini gözlüksüz tanıyamamak, yanından geçip gitmek falan yok artık lebron dedirtmezse daha da bir şey dedirtmez herhalde.

.yıldızdan geldik, yıldıza döneceğiz meselesiyle birlikte sakat abimizin kendini yakması güzel idi. örnekleri alan nikitadan tanıdığımız pörsimizin de olayları biliyor olması iyidi. en azından her gün görüp de farketmemesinden iyidir. tabi idrarı geri içine mi sokuyordu ne yapıyordu. o kadar zahmete girmeyebilirdi söyleseydi.

.gözlük numarası o kadar yüksek olmadığı halde arabaları görememek, araba ışıklarının yeşil olması, bilgisayar ekranlarının komikliği. tıkır tıkır yapıp da bir şeyler yazmamak gibi bir sürü ıvız zıvır konu vardı. ha bir de takım elbise ile uzay aracına biniyorlar ya kafalar süper hakkaten. yıl 1997 işte, yapacak bir şey yok.

--- spoiler ---