24 Ekim 2018

Camille

gereksiz bir film, boş yere uğraşmışlar. komik desen değil, macera desen değil, ne desen değil. ne lan bu böyle? neden bunun filmini çekmişler? hele o son neydi öyle. bir garip son yapacaklarını tahmin ettiydik de bu çok saçma oldu. müzikler zaten facia, devamlı aynı saçma-klasik müzikler. bir anlam ifade ettiği yok. romantizmi biraz işe yarar olabilir. insan bir yerden sonra acıyor işte, ona biraz puan verdim. ondan başka da bir numarası yoktu. esas yaşlı tip artık bir sürü dizide oynuyor. adam on sene önce de aynı yaşta gibi. esas oğlan zaten tanıdık bir tip, esas kızı pek bilemedim. aslında role yakışmış ama ne rolü şimdi bu? öyle iki arada bir derede kalmış.

--- spoiler ---

.filmi sardırıp gelinin öldüğünü görünce o zaman işte izleyelim dedim, düz romantik izleyemeyecektim. bundan dolayı yaptım, özür dilerim.

.bir manası olmadı ama... kadın ölü mü diri mi? zombi mi? ruh mu? pek belli olmadı. ölecek atla birlikte şelaleye atladılar, bu nedir şimdi? adam ölmeyebilirdi. kendini feda mı etti yoksa hepsi melek mi oldular? böyle de saçma bir mutlu son yapalım demişler.

.haliyle olmamış. kadın leş, ölü kokuyor. bir yerden sonra bunun muhabbetini de etmiyorlar. formaldehit ile bu şekilde bir koruma sağlanamaz ki? içine koymaları lazımdı. zaten nefes almadan uyumalar, uyanmalar da ayrı bir mantıksızlık.

.normal hikayesinde, zoraki evlenen bir damat adayımız var. pek konuşkan neşeli bir gelin adayımız. adam hırsızlıktan iki kez yakalanmış, üçüncü kez şartı tahliye edilmiş. bir daha yakalanmaması gerekiyor. yeğeni bu elemanı görüp evlenmek istiyor, böyle bir polis abimiz var.

.işler bu haliyle komik olur demişler. adam istemiyor, çok konuşuyor diye azarlıyor. saçma sapan bir evlilik töreni, evet demesi zaten silah zoru ile oluyor resmen. sonra niagara şelalelerine gidecekler. yolda bir sürü sıkıntı. en son yüzüğü ile oynuyor, düşürdüm derken elemanın dikkatini dağıtıyor, kaza yapıyorlar ve kadın ölüyor.

.bir parıltı gelip uyanıyor. adam da öldü diye evin tekine girip terör estiriyor. çocuğun televizyonunu öldürüyor. 911 arıyor ama hem şartlı tahliyesini yakmamak, hem de katil olmamak için geri çekiliyor. sonra karının hayatta olduğu görünce işler değişiyor.

.tam hayatta değil tabii, ölü ama canlı. arada bir senin sevgin beni ayakta tutuyor diyor. mevzu bundan ibaret herhalde.

.otellere baskında ölü numarası yapması da saçmaydı, sonra kaçıp şelalelere gelmeleri de ayrı bir saçmaydı. atlarla ilgili abimizden hiç bahsetmedik ama o da aşırı gereksiz bir karakterdi. atları boyayıp doğaya salmak nedir arkadaş?

.hasta olan at ile de son kısmı yapıyorlar. eleman şelalenin orada kızı kaybediyor. belli ki atladı işte, hiç bakmıyor. ortalıklarda aranırken polisler geliyor. durduk yere bunu vuruyor. dayı polis silahını veriyor, o da ayrı bir mallık, kaçma kovalamadan sonra şakkadanak vurulması da öyle. artık ölmeye nehre gidiyorlar. sonsuza kadar melek oluyorlar. bitiyor.

--- spoiler ---