20 Haziran 2016

I Spit on Your Grave 3: Vengeance Is Mine


bir film serisinin de bokunu çıkarmasınlar. kanlı ya da cinsel saldırılı kısımları azaltıp, muhabbeti artırmışlar. hani sanki kadına şiddete bir protesto filmiymiş de bizim gözümüze sokuyorlarmışmış gibi. önceki filmlerde psikopatlık yine izlenebilir kıvamda oluyordu. bunda ayrı bir saçma olmuş. esas kız da tutmuş diye üstüne film yapmışlar. ha izlenmesine izleniyor ama ne bileyim dördünü çekerlerse muhtemelen izlemem. hadi büyük konuşmayayım, izlersem de üç yıl sonra izlerim. bu neymiş böyle salak saçma işler. çok ayıp ediyorlar, çok.

--- spoiler ---

.hafiften ters köşemsi mi diyelim ne diyelim? baştan beri hapis imiş sevgili salak tecavüz mağduru ama aynı zamanda psikopata bağlamış deli kız. ilkin önceki filmlerden kareler. travma sonrası stres yaşıyor, psikiyatristi falan var ona anlatıyor.

.üzerinde hep bir battaniye, meğer altında tutuklu giysisi varmış. biz hep olaylar olurken anlattığını zannediyoruz ve filmin sonunda büyük bir şaşkınlık yaşıyoruz. vay efendim vay.

.yetmezmiş gibi buna diğer mahkumlar saldırıyor, hepsini gebertiyor. levhasını tecavüzcü olarak değiştirdiği doktorunu da güzelce öldürüyor ve film orada bitiyor. seriyi akıl hastanesinde devam ettirmeliler artık. yeter yani.

.neyse şu dertleşme gruplarına katılıyor kızcağız, oradaki tecavüz hikayeleri ile daha mı mutlu olacaklar? bir tane gotik sarışın tarzında bir kızla tanışıyor. birlikte kanunsuzculuk oynuyorlar. üvey kızını taciz ediyormuşmuş da onun gözünü korkutuyorlar falan filan.

.derken sarışın kız ölüyor. durduk yere ölüyor. bir gün morali bozuk diğer gün erkek arkadaşı öldürmüş bunu. bizim esas kız da kafayı yiyor. gidiyor bunu öldürüyor. öldürme sahnesi garip, gotik tarzı giyinip adamı etkilemek. orale yatmak ve üstüne penisi bıçak ile ikiye ayırıp kasıklarını kevgire çevirmek ve beynini patlatmak.

.neyse polis soruşturması ayrı bir komik, direkt bakılacak ilk kişi bu işte. sonra yetinmiyor bunla gidiyor üvey kızını taciz eden adamın götüne boru sokarak öldürüyor. balyoz ile boruya patlatma olayı iyidi.

.sonraki cinayet de kızına tecavüz edip yanına kar kalan bir iri kıyım eleman. onu paketlemek için gidiyor ama eline yüzüne bulaştırıyor. dayak yiyor ve önceki filmdeki gibi tecavüze uğrayacak iken polis gelip öldürüyor.

.tam tutuklanacak iken kızının katilini öldürdüğünü öğrenen baba bileklerini kesip suçunu itiraf ediyor ve tekrar salıveriliyor. tabii peşinde yine polis var. 

.işinde devamlı buna iyilik yapmaya çalışan zenciyi de unutmamak lazım. kırmızı kıyafetleri giyip elemanı baştan çıkarmaya çalışıyor. güya soyadı sabah yıldızı demekmiş ya ona mı atıf var nedir?

.yakalanma anı da yolda buna devamlı laf atan tipe yine orale yatması, sonra bıçağı erken savurması. polisin bunu takip edip elemanı boğazlayacak iken omzundan vurması falan filan şeklinde gelişiyor.

.şu filmin akışına bakınca bile komik ya neyse işte herkesler tecavüzcü, herkesler sapık, içten pazarlıklı, dünya kötü ama kendisi de kurbanlarını cinsellikle kandırıyor. e yok artık.

--- spoiler ---